Черкасці незаконно продавали програмне забезпечення за кордон

Черкасці незаконно продавали програмне забезпечення за кордон

Співробітники ГУ Міндоходів у Черкаській області встановили факт ухилення групою підприємців від сплати податків у особливо великих обсягах. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ Міндоходів у Черкаській області.

Викрито незаконну діяльність трьох осіб – директора й головного бухгалтера черкаських товариств та жителя Канади, які протягом останніх трьох років створювали для продажу програмне забезпечення. Для провадження незаконної діяльності група використовувала переобладнані під офіс домоволодіння із встановленою відповідною комп’ютерною та оргтехнікою, де постійно працювали програмісти. Про це повідомив начальник оперативного управління Головного управління Міндоходів у Черкаській області Ігор Щерб.

Так, один зі «спритників», що декілька років проживає за кордоном, займався пошуком клієнтів – нерезидентів, зареєстрованих у США, Канаді Європі, які потребували розробки програмного забезпечення, сайтів та іншого комп’ютерного програмування та відправляв відповідні завдання своїй черкаським «колегам» через Інтернет. Ті створили та зареєстрували в органах державної влади два товариства, де працювали 70 працівників із офіційною заробітною платою 1100 гривень. Фактично ж ці трудівники, крім офіційної заробітної плати, отримували за виконані обсяги роботи винагороду «в конвертах», що становила в середньому від 10 тисяч гривень.

Оплата за виконану роботу надходила з-за кордону не на рахунки черкаських товариств, а нелегально, на особисті карткові рахунки трьох підприємців. Із цих грошей працівники і отримували зарплати «у конвертах», обсяг яких керівники визначали на власний розсуд.

У горе-підприємців вилучили 82 одиниці комп’ютерної техніки, 2 елітних автомобілі та готівкові кошти: 137,1 тис. євро, 72,1 тис. доларів США та 756,4 тис. гривень (в пакеті з 75 конвертами, призначених для виплати заробітної плати з зазначенням на кожному прізвища конкретного співробітника черкаських товариств).
Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи, направлені на притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x