7 секретів довголіття

7 секретів довголіття

Як прожити довго? Над цим запитанням ламала голови не одна сотня вчених мужів, починаючи з епохи античності і до наших днів. Не можна сказати, що наука і медицина не домоглися в цьому плані ніяких успіхів, однак проблема до цих пір оповита безліччю таємниць і невідомих досі закономірностей. Проте зібраний на сьогоднішній день досвід, а також дані численних досліджень все ж дозволяють нам говорити про деякі явища, правила, звички, які сприяють довголіттю. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

1. Спокій і почуття гумору
Як відомо, всі хвороби – від нервів. Коли запитуєш у довгожителя про секрети його здоров’я, то перше, що він говорить: «Я рідко нервую». Якщо ви від природи людина спокійна, намагайтеся зберігати в собі цю рису. Ну, а люди, в житті яких часто бувають стреси, повинні вчитися уникати хвилювань і переживань. Одним із найголовніших способів перемоги над стресом є почуття гумору. Спокійне й іронічне ставлення до проблем допомагає знайти вихід навіть із найскладніших ситуацій.

2. Не подобається? Не роби!
Якщо вам не подобається ваша робота, не залишайте все на самоплив. Шукайте себе, розвивайте в собі таланти і підбирайте для себе інші варіанти. Якщо божевільний ритм життя заважає вам розібратися в собі, візьміть відпустку, поїдьте за місто або в іншу країну і гарненько подумайте над тим, що вам дійсно приносить задоволення. Учені доводять, що письменники, художники та інші люди мистецтва живуть довше за інших. У першу чергу це пов’язано з тим, що їм дуже подобається їхня робота. Вночі вони засинають з думками про те, що завтра знову приступлять до роботи, а під час відпустки не можуть порахувати днів до її закінчення.

3. Кохання – основа життя
У ході досліджень ученим вдалося встановити, що активне статеве життя збільшує шанси людини стати довгожителем.
Регулярний секс посилює імунітет, оскільки в організмі підвищується рівень імуноглобуліну. Крім того, внаслідок цього поліпшується кровотік і спалюються зайві калорії. В результаті любовних утіх знижується кров’яний тиск, нормалізується сон і знижуються больові симптоми.

4. Будьте помірні в їжі
Дослідження на тваринах показують, що зменшення калорійності добового раціону приблизно на 30 % призводить до істотного збільшення тривалості життя. Однозначного тлумачення цей феномен поки не отримав, але факт залишається фактом. Чи можна те ж саме говорити стосовно людей, поки не відомо, оскільки таке дослідження, проведене на людях, має тривати десятки років. У той же час є чимало прикладів, коли люди, які харчуються досить скромно, живуть довше за інших. У таких людей відсутня зайва вага, а шлунково-кишковий тракт працює без навантажень.

5. Ходіть на здоров’я!
Тривалі піші прогулянки – це, мабуть, один з найкорисніших видів фізичних навантажень. Природою не передбачено, щоб людина виснажувала себе в спортивних залах і бігала марафонські дистанції. Робота на межі ніколи не сприймається нашим організмом на ура. Ось тому професійні спортсмени нерідко скаржаться на цілий букет захворювань опорно-рухового апарату та інших органів і систем. А ось прогулянки – це те, що дозволить вам постійно тримати в тонусі серцево-судинну систему і кістково-м’язовий апарат. Якщо ви мало рухаєтеся, почніть з 15-хвилинних вечірніх прогулянок в середньому темпі. З кожним тижнем можете збільшувати час.

6. Менше солодкого
Надмірне вживання солодощів призводить до появи жирових відкладень, уповільнення метаболічних процесів і, як наслідок, розвитку пов’язаних з цим захворювань (цукровий діабет, атеросклероз, гіпертонія та ін.).
Ласунам, звичайно, буде важко. Але боротися зі своєю пристрастю потрібно. Від солодощів може розвинутися залежність, з якою насправді не так-то складно впоратися. Спробуйте для початку замінити тістечка, шоколад і морозиво сухофруктами, йогуртами та іншими менш калорійними продуктами. Якщо вже зовсім це не під силу, тоді дозволяйте собі іноді з’їсти печиво, морозиво або шматочок пирога.

7. Продукти довголіття
Важливо не лише те, як ви їсте, а й те, що саме ви вживаєте в їжу. Дослідники виокремлюють 6 головних продуктів, які повинні війти в меню людини, яка хоче жити довго. Фрукти й овочі – прекрасне джерело антиоксидантів (речовин, які зміцнюють імунітет і підвищують опірність організму захворюванням). Крім того, фрукти й овочі багаті вітамінами і мінералами, а їх калорійність невисока. Йогурт покращують травлення людини і зміцнює імунну систему. Риба – прекрасне джерело білка і корисних ненасичених жирів, які сприяють зміцненню судин і зниженню рівня холестерину. Вівсянка містить не лише чималу кількість вітамінів і мінералів, а й необхідну для організму клітковину. Горіхи забезпечують організм ненасиченими жирами і вітамінами, а це природні ліки, які попереджають значну кількість небезпечних хвороб. Хоча б раз на день випивайте склянку сирої води – вона необхідна клітинам організму для відбудови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x