На будівництво поліклінічного відділення Канівської лікарні витрачено близько 15 мільйонів

На будівництво поліклінічного відділення Канівської лікарні витрачено близько 15 мільйонів

Поліклінічне відділення Канівської районної лікарні здавати в експлуатацію не можна. Хоча підрядник звітує, що роботи виконані на 99%, приміщення не готове приймати пацієнтів. У цьому пересвідчилася голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко під час поїздки на Канівщину. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

Валентина Коваленко оглянула нове приміщення поліклінічного відділення Канівської ЦРЛ. Будувати його почали півтора роки тому, але воно досі не введено в експлуатацію. Тутешні лікарі проти цього, адже мають претензії до будівельників. Вони нарахували більше 20 недоліків, допущених під час будівництва. На зведення нового корпусу було витрачено близько 15 мільйонів. Щоб привести приміщення до ладу, потрібно ще близько мільйона.

Головний лікар КЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Андрон провела голову обласної ради по новозбудованому приміщенню. Те, що побачила Валентина Коваленко, переконало її в тому, що вводити в експлуатацію цей об’єкт зарано.

Так, не зроблено гідроізоляцію будівлі, через що вода розмиває фундамент, і відділення вже значно просіло. Через це перекосилися деякі вікна, стінами пішли тріщини. На даху немає водостоку, там накопичується вода, яка потім потрапляє на стелю верхнього поверху. Через це відпадають великі шматки штукатурки. Сама стеля виконана із неякісного матеріалу, який провалюється під ногами. У приміщеннях панує задуха, оскільки відсутня вентиляція. Недоліків вистачає і ззовні. Відпадає облицювальна плитка, а на високому ганку немає поручнів і козирка, що створює небезпеку для відвідувачів.

Керівництво лікарні і депутати районної ради розповіли Валентині Коваленко, що департамент капітального будівництва планує передати цей об’єкт як недобудову на баланс району. Канівчани з цим категорично незгідні, адже, щоб довести довгобуд до ладу, в них не вистачить матеріальних ресурсів.

– У цьому питанні я буду на боці громади, – говорить Валентина Коваленко. – Я на власні очі бачила усі огріхи будівельників. Тому буду ініціювати створення незалежної експертної комісії, за висновками якої можна буде дати належну оцінку виконаним роботам, і, зрештою, доробити і запустити цей об’єкт. Адже Канівська районна лікарня дуже потребує розширення поліклінічного відділення. До того ж, вже були витрачені значні кошти, тож об’єкт має бути доведений до ладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x