Для військових черкаські діти приносять малюнки та заощаджені кошти

Для військових черкаські діти приносять малюнки та заощаджені кошти

Нещодавно активісти громадської організації «БлокПост» знову відправилися на схід України з черговою партією продуктів та амуніції. За словами Оксани Циганок, керівника організації, наші солдати продуктами в основному забезпечені, а от амуніції та спецприладів їм не вистачає. Про це вони розповіли під час прес-конференції, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Громадська організація «БлокПост» просить усіх охочих допомогти не купувати самому на свій розсуд амуніцію чи продукти військовим. Тому що люди можуть не знати, що на сьогодні потрібно чи яке саме треба купувати. А тих, хто не довіряє активістам, Оксана Циганок просить прийти до їхнього штабу й просто порадитись, що треба й яке.
– Один з приватних підприємців, який сумнівався чи дійдуть бронежилети до військових, довго придивлявся до нас. Потім таки зважився й приніс два бронежилети. Ми не кажучи нічого, поклали до амуніції номер його телефону. Перед тим він попросив передати їх на передову й тим, кому найбільше це потрібно, – розповідає Оксана. – Я не зв’язувалася з ним після поїздки, але зважаючи на те, що він приніс ще бронежилети, було зрозуміло, що хлопці передзвонили й подякували йому.

За словами активістів, не скільки нашим військовим зараз треба продукти харчування, як вони потребують добрих і теплих слів.
– Коли ми говоримо про дітей, у них з’являються сльози на очах, – розповідає Оксана. – Нам дітки приносять малюнки, приносять у конвертах кошти, які збирають собі на комп’ютери, і добровільно це віддають. Цього разу онкохворі дітки намалювали плакати з написом: «Ми як і ви боремося за своє життя, а ви боретеся за Україну». Також вони передали й дитячі іграшки, які солдати розмістили на БТРі.
Під час останньої поїздки з громадськими активістами сталася пригода, коли вони були вже близько біля Донецька їх зупинили озброєні хлопці, які стріляли вгору. Витягнули черкащан з автобуса. Перша думка Оксани була, коли вона побачила червону стрічку, то подумала, що це сепаратисти. Як же викрутитися, що сказати на те, що в машині везуть бронежилети?! Але це були наші військові. Вони просто перевіряли транспорт, адже вже було пізно й їхали черкащани мікроавтобусом. У результаті хлопці вибачилися.

Нещодавно активісти відвідали 95 Житомирську аеромобільну бригаду й привітали їх зі святом, адже поїздка припала на День повітряно-десантних військ.
– Ми навіть готували для них концерт і домовилися з групою «Спів братів», щоб ті розробили відповідний репертуар. Але перед цим були жорстокі бої й багато десантників з інших бригад загинули, тому концерт довелося перенести. Але ж без подарунка не могли ми приїхати, тому привезли їм міношукач, – з радістю повідомляє Оксана.
Допомога нашим військовим потрібна постійно. Найбільше чого потребують наші вони на сьогодні: рації, спальні мішки, оптичні приціли, прилади нічного бачення, коліматори, балаклави, тактичні окуляри, магазини до автоматів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x