В області на 13% збільшилась реєстрація безробітних

В області на 13% збільшилась реєстрація безробітних

На черговій нараді Черкаської обласної служби зайнятості обговорювали, як поліпшити працевлаштування жителів області. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

За словами директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка, ситуація в країні не може не впливати на ринок праці. Зменшується штатна чисельність працівників та кількість роботодавців, які проводять фінансово-господарську діяльність. Як наслідок – за останні три місяці на 13%, а в деяких центрах зайнятості і в 1,5-2 рази, збільшилась реєстрація безробітних, порівняно з травнем-липнем минулого року.

Водночас обласна служба зайнятості ставить завдання підвищити ефективність надання соціальних послуг незайнятому населенню та роботодавцям.

Як відзначив Григорій Дендемарченко, позитивні результати дає робота з працевлаштування безробітних шляхом виплати допомоги для здійснення підприємницької діяльності. За сприяння служби зайнятості вже 431 безробітний відкрив власну справу. 329 безробітних вдалося працевлаштувати за рахунок виплати компенсації єдиного внеску роботодавцям. Збільшилась кількість працевлаштованих людей з обмеженими фізичними можливостями.

На постійному контролі перебуває робота з переселенцями зі східних областей України та Криму. До центрів зайнятості області звернулися вже 293 особи цієї категорії. 94 з них отримали статус безробітного, 98-ми призначено допомогу з безробіття, 51 особі знайшли роботу.

Керівники районних центрів зайнятості отримали ряд завдань та рекомендацій. Наголошувалося на подальшому налагодженні співпраці з роботодавцями області.

Перед директорами центрів зайнятості області виступила також т.в.о. начальника територіальної державної інспекції з питань праці у Черкаській області Ольга Хоменко, яка в рамках укладеної між організаціями угоди про співпрацю прийняла участь у нараді. Коротко поінформувавши про роботу інспекції, вона закликала до співпраці та зупинилась на окремих положеннях законодавства про працю.

І хоча ситуація у країні нелегка, але в області продовжують працювати над поліпшенням ситуації на ринку праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x