В Черкасах відзначили 6 річницю «рускава прінуждєнія к міру» Грузії

8 серпня 2008 року російські миролюбці відзначили відкриття Олімпійських ігор у Пекіні своїм трактуванням олімпійського \”О, спорт! Ти – мир!\” А трактування миру по-російськи – військовий напад на Грузію. Аргументація – примус до миру…

Сьогодні в Черкасах відзначили 6 річницю такого примусу. Ініціатором виступила ГО \”Воля ХХІ\”. Долучилися Черкаська обласна рада та Черкаська ОДА. Гостями заходу були: представники Посольства Республіки Грузія – віце-консул Посольства Тимур Кереселідзе, радник-посланник Посольства Отар Ургенідзе та радник Посла Давид Бочорішвілі; учасник збройних конфліктів на Кавказі 1992-2001 р.р., командир батальйону \”Арго\”, кавалер ордена Горгасалі (Грузія) почесний громадянин Республіки Грузія Валерій Бобрович (Сотник Устим), і, з невеликим запізненням, пісняр, кобзар, Василь Живосил (Лютий).

На початку відбувся молебен за участю священнослужителів УПЦ (КП), УАПЦ та УГКЦ, після чого виступили голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, народний депутат України Леонід Даценко, заступник Голови ОДА Віталій Коваль. Слово взяв і голова Черкаського відділення СПУ Володимир Ткаченко.

\”6 років тому російські війська увійшли під виглядом миротворців, які ніби мали зупинити геноцид осетинів. Тепер ми бачимо щось подібне на Сході нашої країни: події в Україні суголосні з тими, що були в Грузії у 2008. Грузинський народ пережив збройне вторгнення і став на Європейський шлях. На таке сподіваємось і ми. Тим більш зараз ворог у нас один: хворий і неадекватний Путін, який виступає проти демократичного розвитку. Ми повинні єднатися, мета у нас одна і зараз нам не завадить відчувати дружнє плече поряд. Лише разом ми зможемо зупинити Путіна\”, — резюмувала В. Коваленко.

Леонід Даценко: \”Російська агресія об’єднує народи світу. Єдність між українським і грузинським народами довжиною в століття. Ми завжди щиро вболівали за Грузію, зараз ставимо собі за приклад їхні реформи. Нам заважає внутрішній ворог, а грузини показали приклад, що можна і таких ворогів подалати: можна оновити міліцію, суди і прокуратуру. Тоді жоден зовнішній ворог нам не страшний\”.

Валерій Бобрович: \” У 1997 році було створено ГУАМ, організацію, до складу якої увійшли Україна, Грузія, Азербайджан та Молдова. Це була дуже хороша ідея, але Росія не дала можливості довго проіснувати цьому об’єднанню, визнавши його антиросійським. Зараз ми повинні відродити цей союз, який стане військовим і економічним блоком. Потім в межах блоку створити загони швидкого реагування. НАТО нам не допоможе, хлопець із Айдахо не приїде воювати в Україну. Якщо зараз ми покажемо всьому світу, що можемо протистояти Росії, то, наприклад, Азербайджан перестане боятися Путіна і допоможе нам своїми енергетичними ресурсами. Це буде перший крок до створення союзу, такого собі Східного НАТО\”.

Разом з тим, у всіх виступах звучала аналогія подій 6-річної давнини в Грузії з тим, що відбувається сьогодні в Україні. Зараз в Україні намагаються реалізувати той самий сценарій, що і в Грузії. Але Росія повинна розуміти, як змаліла перед світом. Нас намагалися зламати духовно, але коли зрозуміли, що не вийде – хочуть винищити фізично.
Представники Грузії відзначили, що бажають Україні не втрачати власних територій.

– Ми всегда выступали за целостность Украины, – зазначив радник посла Грузії Давид Бочорішвілі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x