Черкаські землевпорядники прийняли 3 248 рішень про розпорядження землями державної власності

Черкаські землевпорядники прийняли 3 248 рішень про розпорядження землями державної власності

З початку 2014 року черкаські землевпорядники прийняли 3248 рішень про розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. «Новій Добі» про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Це у 1,5 раза більше, ніж за весь минулий рік.

Однією з основних причин порушення строків розгляду заяв та клопотань громадян, на думку Юрія Олеговича, була відсутність у Головному управлінні Держземагентства у Черкаській області належного кадрового забезпечення та контролю за виконавською дисципліною.

– Багато селян впродовж кількох років поневіряються по чиновницьким кабінетам, аби отримати від держави землі сільськогосподарського призначення, так звані паї, в обробіток. Я про ці проблеми чую під час кожного особистого прийому громадян, – розповідає Юрій Олегович. – Тому після зміни влади у Головному управлінні проведені відповідні кадрові переміщення та посилено контроль за виконанням доручень.

Так вже за 7 місяців поточного року було прийнято понад три тисячі рішень про розпорядження землями с\\г призначення. З них, 1755 рішень – про надання дозволу на розробку документації із землеустрою. Були також прийняті рішення про надання у власність земельних ділянок, про надання у постійне користування земельних ділянок, про поновлення та про припинення договорів оренди.

За інформацією обласного управління Держземагентства, у 2013 році таких рішень було лише 1524.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x