Кожен десятий кілограм сиру в Україні черкаський

Дата: 16-11-2013, 13:46

Кожен десятий кілограм сиру в Україні черкаський
Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб під час урочистостей із нагоди професійного свята працівників сільського господарства. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

– Кожен десятий кілограм сиру, який виготовляють в Україні, має черкаське походження. Це досягнуто завдяки роботі колективів «Золотоніського маслоробного комбінату» та «Канівського маслосирзаводу», – підкреслив Сергій Борисович. – Загалом із початку року зросло виробництво кисломолочних продуктів, безалкогольних напоїв, жирних сирів, переробленої риби, консервованих овочів, фруктових желе, джемів та борошна.

Окрім того, продукція тваринництва становить майже половину обсягів агропромислового виробництва.

– Лідирують у цій галузі сільськогосподарські підприємства Золотоніського, Чорнобаївського і Черкаського районів, – відзначив очільник області. – Ними вироблено 20 відсотків м'яса та 53 відсотка молока від загальних обсягів. А на основі впровадження нових промислових технологій в області виробляється 100 відсотків м'яса курей-бройлерів та яєць, а також більше половини валового виробництва свинини і 40 відсотків молока.

Черкаси наживо

Спецтеми

Погода

Погода