На Черкащині культивують у переважній більшості м’які сорти пшениці

На Черкащині культивують у переважній більшості м’які сорти пшениці

На розширеній координаційній нараді Держсільгоспінспекції в області за участю працівників лабораторій детально опрацьовано питання здійснення контролю якості зерна урожаю 2014 року. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

«Не зважаючи на надмірне зволоження, аграріями області дотримано агротехнологічні заходи зі ставкою на якість продукції, від чого залежить подальша цінова політика. На нинішньому етапі виробництва наше завдання – забезпечення контролю при прийнятті, доробці та зберіганні збіжжя. Тому під прицілом державних інспекторів має бути кожен технологічний процес зернового складу. Усі необхідні операції – очищення, сушіння, активне вентилювання мають здійснюватись згідно з дотриманням вимог Технічного регламенту зернового складу», – зазначив у виступі начальник Держсільгоспінспекції в області Павло Почапський.
Інспекція щоденно відстежує кількісно-якісні параметри зерна на зернових складах області.

Станом на 7.08.2014 надійшло 384 тис. тонн зерна урожаю 2014 року, зокрема 243 тис. тонн пшениці, 60 тис. тонн ячменю, 1,4 тис. тонн гороху та 80 тис. тонн ріпаку. В той же час у минулому році на вказану дату виробниками зерна було поставлено на зберігання 422 тис. тонн продукції.

72 відсотки зерна пшениці належить до продовольчого – першого – п’ятого класів. Ячмінь – третього класу. Майже все зерно гороху придатне для виробництва якісних круп.

На Черкащині культивують у переважній більшості м’які сорти пшениці. Як показують дослідження, проведені нашими лабораторіями, масова частка клейковини у продовольчому зерні сягає 18-20 відсотків, частка протеїну в середньому – 12 відсотків, що забезпечить виробництво достатньої кількості борошна високих ґатунків.

На звітну дату – 07.09.2014 – хліборобами краю зібрано 1,4 млн тонн зерна. Зернові склади області здатні одночасно зберігати 1,8 млн тонн зерна. Такі потужності у повній мірі забезпечують належне зберігання збіжжя та забезпечення оперативних логістичних операцій.

За підсумками розширеної наради державним інспекторам також дано доручення щодо максимального виявлення порушень при розрахунках за послуги, що нараховуються власникам зерна зерновими складами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x