У Корсунь-Шевченківські ліси – зась!

У Корсунь-Шевченківські ліси – зась!

Оголошення 5, найвищого, класу пожежної небезпеки змушує лісівників застосовувати усі можливі заходи для того, щоб запобігти виникненню та поширенню пожеж.

У Корсунь-Шевченкiвському лісгоспі спекотна посушлива погода становить загрозу для всіх підрозділів. Тому корсунські лісівники обмежили доступ відвідувачів до лісу:
– Ми перекрили дороги, встановили шлагбауми, щоб люди не ходили і не заїжджали до лісу автотранспортом. Адже понад 90% пожеж виникають внаслідок людської необережності, – говорить в.о. директора ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Володимир Модлий.

Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Корсунь-Шевченківські лісівники, у свою чергу, оновили мінсмуги вздовж насаджень, щоб запобігти поширенню низових пожеж. Чотири пожежні бригади лісівників чергують цілодобово. Для посилення бригад було придбано ще один пожежний автомобіль ГАЗ-53. У соснових лісництвах, де найвищий ризик загоряння, пожежну ситуацію моніторять за допомогою камер відеоспостереження.

Цього року великих пожеж у корсунських лісах, на щастя, не було.

Найближчим часом, як прогнозують синоптики, спека утримається, тому лісівників очікує напружена робота. Володимир Модлий прогнозує непросту пожежну ситуацію й восени: «Весна була дощова, поросла буйна трава. Зараз вона висохне. І восени можуть бути проблеми».

Тож корсунські лісівники закликають відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон. А в разі виявлення пожежі у лісі обов’язково повідомити про це за номером 101.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x