У Черкасах відкрилась виставка Павла Солощенка

У Черкасах відкрилась виставка Павла Солощенка

Художній музей обласної ради запрошує відвідати виставку Павла Солощенка, талановитого художника, що мислить, відчуває і вміє передати свої думки і відчуття у різних жанрах майстерною живописною і графічною мовою. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

Він творить натюрморти, пейзажі і портрети. Виставка презентує понад 80 робіт, кожна з яких має своє символічне значення, свій шифр, а тому провадить своєрідний діалог з реципієнтом і спонукає до безлічі інтерпретацій зображеного.

Однак виставка є не просто символічною, а й натхненно-одухотвореною; презентує, без сумніву, інтелігентний живопис – адже кожен рух пензля, кожен мазок зроблений дуже точно, з розумом і душею. Цікаво, як без відчуття одноденності художник майстерно поєднує у роботах актуальне і вічне, мирське і священне.

На полотнах Павла Миколайовича переважають легкі, спокійні та водночас насичені відтінки кольорів. Реалістичність зображеного мимоволі переносить у місця, які пропонує художник, – нескінченне узбережжя моря, по-особливому чарівні гірські вершини й таємнича природа українських лісів. Певним чином роботи митця навіть допомагають краще відчути себе і світ довкола.

Остання персональна виставка митця була в 1973 році – і пауза більш, ніж на 20 років. З одного боку «кромешный» соціалізм, з іншого – глибокі християнські переконання. Перейшов на архітектурний і промисловий дизайн, аж до днів, коли дизайн «засох», бо зникла промисловість…

Виставка діятиме з 14 серпня до 14 вересня 2014 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x