У воді Золотоношки забруднення перевищує норми у 2-3 рази

У воді Золотоношки забруднення перевищує норми у 2-3 рази

Протягом останніх років виникла складна екологічна ситуація щодо концентрації забруднюючих речовин у річках Суха Згар та Золотоношка нижче скиду зворотних вод після очисних споруд КП «Міський водоканал».
Реагуючи на звернення спеціалістами Державної екологічної інспекції у Черкаській області проведено відбір проб поверхневої води р. Золотоношка. За результатами аналізу виявлено перевищення по амоній-іонах у 2,6 раз, по хімічному споживанню кисню у 3,6 раз.

Про це «Нова Доба» дізналася в Держекоінспекції України.

Останнього перевіркою даного комунального підприємства встановлено, що скид стічних вод після очисних споруд у р. Суха Згар здійснюється без розробленого та погодженого ГДС з перевищенням таких інгредієнтів як нафтопродукти, БСК5 азот амонійний, ХСК, нітрити, нітрати, фосфати, сульфати, АПАР, завислі речовини, хлориди.

Директора КП «Міський водоканал» притягнуто до адміністративної відповідальності, а для усунення виявлених порушень видано припис. За забруднення р. Суха Згар недостатньо очищеними стічними водами розраховано збитки, які становлять 20 тисяч 706 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x