Колектив Іркліївського риброзплідника не прийняв нового директора

Колектив Іркліївського риброзплідника не прийняв нового директора

Компромісне рішення стосовно кандидатури очільника одного з найпотужніших державних підприємств \”Іркліївський розплідник рослиноїдних риб\”, що в Чорнобаївському районі, намагалися знайти між колективом цього риборозплідника, представниками місцевої громади, обласної влади та Держрибагенства. Далося воно нелегко – консенсусу дійшли після майже тригодинного обговорення та суперечок. Зрештою столичне керівництво пішло на поступки: наказ про призначення нового директора підприємства вирішили… відізвати.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Упродовж останнього місяця тут директорував юрист за фахом та колишній співробітник органів внутрішніх справ Сергій Сіпачов. Уже тоді колектив збурився через це призначення агентства рибгоспу й підтримав свого кандидата – Сергія Піддубного, який має загальний стаж роботи близько 22 років, з яких понад 18 він присвятив рибному господарстві.
Сергія Сіпачов таки звільнили. Утім, наказом в. о. голови Державного агентства рибного господарства України Олега Николенка, який учора прибув на підприємство, №50 від 21 серпня очолити Іркліївський риборозплідник мав Станіслав Олідорт. Колектив навідріз відмовився приймати нового керівника навіть за умови призначення Сергія Піддубного його першим заступником. Налаштовані достатньо категорично: кажуть, якщо їх не чують і з їхньою думкою не рахуються, готові страйкувати і навіть перекрити трасу. У колективу є підозри стосовно того, що їхнє господарство хочуть спершу збанкрутити, а потім продати або привласнити.
– Наш колектив не згідний із такими рішеннями, як і був незгідний із попередніми керівниками (Ігорем Рибаком та Сергієм Сіпачовим). Це невдоволення все накопичувалося й ситуація дійшла до \”точки кипіння\”, – розповів Микола Пилипенко, який працює на риборозпліднику майже 16-ть років. – Адже потихеньку наше підприємство почало занепадати, а представники Агентства не чують думок трудового колективу і призначають на посаду директора своїх представників. Це все робиться не для того, щоб наше підприємство розвивалося, а з метою довести його до штучного банкрутства й прибрати до приватних рук. Тож ми всіма законними способами намагатимемося домогтися справедливості, аби наш риборозплідник далі продовжив розвиватися й процвітати.
Олег Николенко запевняє, що ні в кого не має жодних намірів роздержавлювати господарство і переконує, що його рішення про призначення Станіслава Олідорта уже є компромісним.
– Мені невідомо, звідки взялися чутки про те, що нібито ваше підприємство хочуть \”розвалити\”. Ми навпаки хотіли б зберегти його й більше того – розширити, щоб тут працювала не 71 людину, а як колись – близько трьох сот чоловік, – сказав Олег Миколайович та додав, що новопризначений ним керівник у рибній галузі працює більше дев’яти років.
Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко заявив у свою чергу, що не підпише відповідне погодження, допоки призначена кандидатура не влаштує колектив.
– У час, коли нам доводиться жити в умовах економічної та політичної кризи, для мене важливо бути поруч із вами й не стояти осторонь, – сказав він. – Мені, як і вам, небайдужа подальша доля цього підприємства, яке попри всі труднощі працює й сплачує своїм робітникам непогану заробітну плату. Очолити це господарство має фахова людина з відповідним досвідом, яка б не тільки зберегла тут роками напрацьоване, а й примножила.
Серед іншого керівник області заявив, що цей риборозплідник і надалі має працювати у статусі державного, крім того – він хоче бачити тут збільшену кількість робочих місць та росту обсягів виробництва.
Оскільки колектив рибного господарства не збирався відступати й приймати будь-які інші альтернативи, після майже тригодинного обговорення Олег Николенко все ж таки вирішив відкликати власний наказ про призначення Станіслава Олідорта й залишити впродовж наступного тижня керувати підприємством першого заступника Анатолія Рябоконя. Таке рішення у господарстві підтримали одноголосно.
– Цей тиждень дається Сергію Григоровичу для того, щоб підготувати необхідні документи, зокрема, перспективний план розвитку підприємства, – сказав Олег Миколайович. – Далі ми все ж таки проведемо конкурс на цю посаду, заслухаємо обох кандидатів, і колегіально ухвалимо рішення щодо керівника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x