З 1 вересня уманчани будуть платити за воду по новим тарифам

З 1 вересня уманчани будуть платити за воду по новим тарифам

Питна вода є одним з головних «енергоресурсів» у житті кожної людини. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Уманської міської ради.

Проблема забезпечення населення міста якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою набула в даний час особливого соціального значення.

На жаль м.Умань розташоване в регіоні, для якого характерна нестача водних ресурсів.

Запаси артезіанської води Уманського родовища підземних вод недостатні для повного забезпечення міста питною водою, до того ж вміст нітратів в воді майже половини свердловин від 2 до 5 разів перевищує норму, що робить воду непридатною до вживання. Власні джерела водопостачання можуть задовольнити потребу міста в питній воді лише на 30%. Тому більшість води підприємство змушене купувати у КП «Білоцерківводоканал» м. Б. Церква.

Основним джерелом доходів підприємства є реалізація послуг водопостачання та водовідведення населенню та іншим споживачам. Тому фінансовий стан підприємства значною мірою залежить від рівня тарифів на ці послуги. Діючі тарифи, затверджені рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради від 28.07.2011р. № 350 і введені в дію з 1.09.2011р. не відшкодовують фактичні витрати операційної діяльності в повному обсязі. Враховуючи важкий фінансовий стан підприємства та збільшення з 1.09.2014р. вартості покупної води з м. Біла Церква майже в 4 рази КП «Уманьводоканал» відповідно до вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, розрахувало та подало на затвердження до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Постановою від 8.08.2014р. № 1141 Національна комісія затвердила для КП «Уманьводоканал» тарифи що складає:
– з централізованого водопостачання – 10,39 грн./м.куб;
– з централізованого водовідведення – 5,88 грн./м.куб для всіх категорій споживачів.
Нові тарифи вводяться в дію з 1.09.2014р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x