Держфінінспекція Черкащини встановила порушень на понад 41 млн грн

Держфінінспекція Черкащини встановила порушень на понад 41 млн грн

Стан фінансово-бюджетної дисципліни в області, зокрема, причини порушення бюджетного законодавства та заходи щодо їх уникнення проаналізували під час координаційної наради в облдержадміністрації.

Із цього питання доповіла начальника Державної фінансової інспекції в Черкаській області Тетяна Велько:
– Державна фінансова інспекція в Черкаській області є одним із контролюючих органів, роль якого важко переоцінити в умовах економічної ситуації, що склалася сьогодні в державі. Адже діяльність цієї інспекції та її територіальних підрозділів спрямована на забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни в області, контроль за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, правильністю визначення потреби в бюджетних коштах, ефективним використанням коштів і майна, за дотриманням законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу тощо.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Так, протягом січня–липня 2014 року працівниками Держфінінспекції в області проведено 632 контрольні заходи, якими охоплено 590 підприємств, установ та організацій, проведено 340 ревізій.
Протягом звітного періоду встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму понад 41 млн грн. Результати проведеного контролю засвідчили наявність суттєвих проблем щодо законного та цільового використання державних ресурсів в усіх сферах економіки. Так, ревізіями у сфері послуг встановлено порушень на суму понад 13 млн грн., у сфері освіти – понад 10 млн, у сфері агропромислового комплексу – близько 6-ти. Також за рахунок моніторингу державних закупівель попереджено втрат по ризикових закупівлях на суму понад 1,6 млн грн.

У межах визначених прав і наданих повноважень Держфінінспекцією в області вжито заходів, завдяки яким забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач, додаткове надходження фінансових ресурсів до бюджетів, бюджетних установ й організацій на суму майже 29 млн грн., що становить 70 % від виявлених порушень.
Реалізуючи право на звернення до суду в інтересах держави, надане статтею 10 Закону України, подано 26 позовів на суму близько 6 млн гривень. Застосовано й інші заходи впливу до порушників фінансово-бюджетної дисципліни.

Продовживши, Тетяна Велько зауважила, що для того аби упередити порушення насамперед варто виконати те, що передбачено законодавством, зокрема, забезпечити дієвість внутрішнього контролю в кожній окремо взятій установі. Керівник повинен нести персональну відповідальність за належну організацію роботи відділу (сектору) внутрішнього контролю у підпорядкованій організації та формувати адекватні методи контролю за усуненням порушень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x