У Черкасах пройшов парад дитячих візочків

У Черкасах пройшов парад дитячих візочків

Дитячий візок-коровай, чи рояль, або й взагалі – швейна машинка, а що й казати про неповторні образи традиційного українського оберегу – ляльки-мотанки чи мрій багатьох малюків – справжнього морського човна. Усе це та багато іншого можна було побачити на унікальному міському параді дитячих візочків «Покоління UA», приуроченому до Дня Незалежності України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Учасники параду зібрались у сквері за обласної радою, після чого святковою ходою попрямували до площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті», де були визначені переможці у десяти номінаціях, які отримали цінні подарунки та відзнаки. Тоді як кожен учасник параду дитячих візочків отримав від організаторів заохочувальні грамоти та призи. Усіх присутніх розважали творчі колективи нашого міста.

Цьогоріч безпосередньо долучились до параду близько півсотні учасників серед молодих батьків їх дітей та членів родин, перетворивши дитячі візочки на справжні витвори мистецтва. Тоді як багато черкасців сім’ями завітали на захід, аби долучитись до відзначення знаменного для всіх громадян нашої держави свята – Дня Незалежності України.
Своєрідним оберегом українського народу здавна була лялька-мотанка, яка раніше була у кожній хаті, захищаючи дім та всіх його мешканців від лихого ока. Пригадати давні традиції пропонує черкаська сім’я Катерини та Тараса Кірейчуків, які разом з бабусею Тетяною Павлівною виховують маленьку доцю Анну. На парад вони привезли дитячий візок у вигляді ляльки-мотанки з вишитими рушниками. Головною ж натхненницею у його виготовленні стала бабуся, долучаючи молодь до українських традицій.

Тетяна Павлівна стверджує, що в кожному українцеві живе потужна енергія, яку живить сила рідної землі та традицій предків. Кожен з нас має знати і зберігати це з покоління до покоління. Адже національне коріння – це запорука єдності та сили нашого народу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x