У Красенівці відбулося свято богатирської сили

У Красенівці відбулося свято богатирської сили

Днями на Черкащині у селі Красенівка (Чорнобаївський район) відбулося Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного.

Подивитись на ярмарок народних умільців, посмакувати козацькою кашею, а головне – подивитись на змагання найсильніших людей України завітало обласне керівництво в особі голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, першого заступника – Наталії Старікової, заступника керівника апарату Юрія Сушка, голови обласної ради Валентини Коваленко та її першого заступника Наталії Кравцової.

Спортивно-мистецьке свято, що демонструє не лише силу, а й красу народної творчості, традицій та звичаїв відбувається на Черкащині уже 23-й рік поспіль.

– Я пишаюсь, що така славетна людина, як Іван Піддубний є вихідцем з Черкащини. У кожного з нас тече його кров, – зазначив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Він не тільки сильний тілом, а й сильний духом, він патріот своєї держави – України.

Обласний очільник пригадав історичний момент, що доводить стовідсоткову приналежність до вільного козацького роду – коли Піддубному в паспорті написали, що він росіянин, богатир власноруч зробив правку, що він українець.

Обласні керманичі разом з жителями села Красенівка поклали квіти до підніжжя славетного богатиря Івана Піддубного, а кращих спортивних тренерів, під керівництвом яких вийшло не одне покоління відомих спортсменів, було нагороджено почесними грамотами. По тому відвідали музей, де зібрана вся історія життя спортсмена Піддубного. Після цього почалась найцікавіша частина свята – показові виступи з бойових мистецтв від школи «Білий лотос» та «Вулкан», турнір з греко-римської боротьби, богатирське шоу «Найсильніша людина свята богатирської сили 2014 року».

Особливою окрасою заходу стала виставка робіт народних талантів, де були представлені українська вишивка, бісероплетіння, сувеніри із різноманітного матеріалу, які можна було придбати. Усіх гостей заходу організатори безкоштовно пригощали юшкою та кашею.

Для довідки: В жовтні 1990 року було оголошено про започаткування свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного. У 1996 році Верховна Рада України надала святу статусу Державного. Кожного року ця спортивна подія виходила на новий рівень, «переросла» рамки спортивного і стала святом сили, краси і величі духу українського народу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x