Відзавтра на Черкащині похолодає та задощить

Відзавтра на Черкащині похолодає та задощить

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, до 21 серпня переважно суху спекотну погоду зумовлював антициклон, сформований у дуже теплій повітряній масі. Із 22 серпня, завдяки проникненню на Україну арктичного повітря характер погоди змінився: пройшли дощі різної інтенсивності, суттєво похолодало. За добу температура повітря знизилася на 5-8°.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному центрі гідрометеорології.

Дощі знизили показник пожежної небезпеки до 2 (мала) та 1 (відсутня) класу. Лише у Смілянському районі утримується надзвичайна 5 (класу) пожежна небезпека.

За прогнозом, вдень 27 та вночі 28 серпня погода погіршиться. Через Черкащину проходитимуть атмосферні фронти, що зумовлять короткочасні грозові дощі та посилення вітру до 15-20 м/с. При цьому, спостерігатиметься коливання температурного фону: 27 серпня вночі 10..15°, вдень 21..26°, 28-29 серпня – вночі 8..13°, вдень 16..21°. Надалі температурний фон поступово підвищиться: вночі 12-17°, вдень 25-30°.

Наприкінці серпня та у першій п’ятиденці вересня прогнозується тепла, сонячна, переважно суха погода, що сприятиме проведенню всіх видів польових робіт та якісній підготовці до зимового періоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x