Ціну за проїзд підняти до 3,5 грн вимагають уманські перевізники

Ціну за проїзд підняти до 3,5 грн вимагають уманські перевізники

Ціни на пальне та автозапчастини ростуть, а вартість проїзду в маршрутках «стоїть» на місці. Про це «Нова Доба» дізналася на «Вечірній Умані».

Уманські перевізники вимагають у влади, аби ті підняли ціни на проїзд. Вони попереджують, що одного дня водії можуть просто не вийти на роботу, бо не буде чим заправити автобуси.

Близько 4 місяців тому перевізники подали своє перше звернення до міської ради із проханням підняти вартість проїзду.

– Останні розрахунки вартості проїзду робили ще у 2011 році. Тоді бензин коштував 8, 60 грн. Сьогодні ж вартість бензину зросла на 50-60%. Аналогічна ситуація склалася і з автозапчастинами. Ціна на них зросла більше ніж на 50%, – розповідає перевізник маршруту №7 Олександр Синиця. – А ціна на проїзд не зростає… Ми подали всі розрахунки до міської ради. І просимо лише одного. Аби не повторилася ситуація, яка була в 90-х. Коли транспорт в місті просто зупинився… Вартість проїзду з розрахунків у травні для різних маршрутів був різний. Але ми просимо щоб дали для всіх одну ціну – 3,5 грн..

При нинішніх цінах на бензин перевізники ледве виходять на «нуль». Кажуть, що їм просто нема за що купувати запчастини до автобусів, колеса, покращувати комфортабельність автобусів. Вони попереджують, що маршрутні перевезення одного дня можуть просто зупинитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x