Рішення про «робочу» суботу у школах можуть приймати місцеві влади

Рішення про «робочу» суботу у школах можуть приймати місцеві влади

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час засідання Колегії МОН, яке відбулося 22 серпня в режимі відеоконференції з областями України. Взяли в ній участь і черкащани.

За словами міністра, зміни в структурі навчального року готуються зараз у багатьох регіонах. «Йдуть розмови про шестиденний навчальний тиждень для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення будуть приймати місцеві органи влади », – зазначив міністр.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті освіти й науки Черкаської ОДА.

На підставі громадського обговорення внесено часткові зміни до навчальних планів та програм; скасовано ухвалену без належного громадського обговорення Концепцію Спільно з Національною академією педагогічних наук України розроблено нову редакцію концепції, що проходить громадську експертизу; розпочато роботу з ліквідації корупційних схем відбору та друку шкільних підручників. Спільно з неурядовими організаціями розроблено принципово новий механізм конкурсного відбору рукописів підручників, в рамках якого Міністерство делегує експертні повноваження незалежній інституції. Створено й вже функціонує депозитарій електронних версій підручників, якими педагоги й учні можуть користуватися у відкритому доступі безкоштовно; суттєво змінено порядок проведення державної підсумкової атестації випускників загальноосвітніх навчальних закладів; реалізується курс на дебюрократизацію системи освіти; скасовано низку нормативно-розпорядчих документів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x