Із пам’ятками Городищини ознайомились культпрацівники із Львівщини

Із пам’ятками Городищини ознайомились культпрацівники із Львівщини

Нещодавно у читальному залі районної центральної бібліотеки ім. В. Симиренка відбулася офіційна зустріч із делегацією, до складу якої входили керівники закладів культури Жовківського району Львівської області. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Це вже другий візит представників цього краю, у березні тут гостювали вчителі та обдаровані учні Волицької ЗОШ. Городищани ж минулого року взяли участь у грандіозному відзначенні Дня села Волиці, малої батьківщини священиків Богдана й Івана Жигалів.

Голова райдержадміністрації Микола Дудник вручив гостям коровай – символ життя і достатку, випечений із пшениці нового врожаю.

У своїй промові він акцентував увагу на тому, що Городищина з часів Київської Русі була форпостом держави, а нині її жителі, як і львів’яни, докладають великих зусиль у протистоянні новітній загрозі цілісності України.

Дуже важливим у цьому контексті є фактор спілкування громадян зі східних, центральних, західних регіонів, утвердження спільності та єднання. Микола Миколайович висловив сподівання на продовження плідної співпраці.

Також із вітальними промовами виступили завідувач сектором культури райдержадміністрації Людмила Ровінчук, ініціатори цієї зустрічі протоієреї Богдан та Іван Жигали, власними творчими доробками звеселили душу поети – директор аграрного коледжу Іван Хоменко й суддя обласного апеляційного суду Віктор Подорога. Ведучі заходу директор РЦБ Тамара Лисенко й бібліотекар Тетяна Заболотня перегорнули сторінки історії нашого краю. Своїми першими враженнями, захопленням від перебування на «історичній і святій землі, яка дала стільки героїв для українського народу й відомих в усьому світі особистостей», поділилися перший заступник голови Жовківської РДА Надія Щур, начальник відділу культури Жовківської РДА Степан Кунинець. Учасники зустрічі привітали з ювілейним днем народження поетесу Галину Фесюк. Господарі та гості обмінялися пам’ятними подарунками.

Для жовківської делегації в районному Палаці культури було влаштовано знайомство із творчістю народного аматорського ансамблю «Вільшанка» та учасницями конкурсу «Красуня Городищини – 2014», відвідини музею Семена Гулака-Артемовського та виставки робіт народних умільців «Арт-базарчик» у районному центрі дозвілля і кіно, ознайомлення з пам’ятками славного Млієва. За день до цього львів’яни відвідали малу батьківщину Тараса Шевченка, зокрема селище Вільшану. Останній пункт їхнього перебування на Черкащині – Чернеча гора в Каневі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x