Маньківські правоохоронці затримали інтернет-шахрая

Маньківські правоохоронці затримали інтернет-шахрая

На одній із сторінок Інтернету чоловік розміщував інформацію про продаж запасних запчастин до комп’ютера та шахрайським шляхом привласнив кошти покупця. Працівники міліції встановили особу зловмисника. Проводиться перевірка щодо його причетності до вчинення інших аналогічних злочинів на території міста та району. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Маньківського районного відділу міліції звернувся 25-річний житель міста Ватутіно із заявою про вчинене відносно нього шахрайство. Він розповів, що неодноразово купував запчастини до комп’ютера через мережу Інтернет. По телефону зв’язувався з продавцем і з’ясовував усі деталі покупки та оплати. Жодного разу проблем не виникало. Так і цього разу в мережі Інтернет знайшов системний блок, який продавався за нижчою ціною.

Зателефонував продавцю і отримавши необхідну інформацію, погодився його купити за 800 гривень. Потерпілий перерахував невідомому кошти на картковий рахунок одного із банків та чекав товар, але замовлення так і не отримав.

Уважно вислухавши потерпілого, правоохоронці розпочали розшукові заходи. Провівши ряд слідчо-оперативних дій працівники міліції встановили підозрюваного – ним виявився раніше судимий 31-річний місцевий житель. Встановивши його місце знаходження, правоохоронці запросили чоловіка до райвідділу для дачі показів. Розуміючи, що його викрито і те, що у правоохоронців достатньо доказів його вини, зловмисник у всьому зізнався. Він розповів слідчому, що останнім часом ніде не працює, а займається скуповуванням старої комп’ютерної техніки та продажем запчастин через мережу Інтернет. Коли до нього зателефонував черговий клієнт, даний товар вже було продано і він вирішив ошукати покупця. Отримавши на свій рахунок кошти, перевів їх в готівку та витратив на свої потреби.

Як повідомив начальник Маньківського районного відділу міліції Микола Перстюк за цим фактом слідчим відділенням відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство)Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x