Корсунському Соколу потрібна допомога земляків

Корсунському Соколу потрібна допомога земляків

Про це «Новій Добі» повідомила Галина Добровольська- Погрібна, журналіст з Корсуня-Шевченківського.

«Стан бійця батальйону Азов, пораненого корсунського «Сокола» Романа Сокуренка залишається стабільним, однак тяжким. Від 20 серпня він перебуває у Києві в Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.Шалімова, куди його переправили з Дніпропетровська.
Увечері 28 серпня ми телефоном поспілкувалися з його мамою. Тетяна Володимирівна Перетятько постійно біля сина. Каже, що київські хірурги дуже уважно ставляться до лікування Романа. Дивуються, що ураження, які за визначенням медиків «несумісні з життям», молодий організм намагається долати. Усупереч усім законам природи Роман дивом тримається на цьому світі. Кулею уражені всі органи черевної порожнини, щодня йому роблять промивання. Тіло вкрай виснажене, однак він бореться… За 2, 5 тижні, що минули від того страшного дня, коли снайпер поцілив у Романа під Іловайськом, хлопець переніс 10 операцій. І майже всі – позапланові. Учора, наприклад, каже пані Тетяна, його забрали на перев’язку, однак знову оперували….
Фахівці у інституті висококваліфіковані, дуже уважні. З ліками допомагають волонтери. Однак, покращення не настає… Адже у Романа дуже складне поранення, подібних хворих там лікували мало. Зайве говорити, що ще до недавнього часу у мирній Україні кульові поранення були рідкістю для хірургів. Тетяна Перетятько спілкується з волонтерами, з людьми, котрі теж пережили трагедії. Шукає вихід, якогось полегшення для сина… . Розповіла, що розіслала історію хвороби у всі європейські клініки, в Ізраїль. Чула, що ті держави, де є досвід лікування саме поранених у військових конфліктах, мають напрацьовану схему медичної допомоги, спеціальне обладнання. Тому все більше схиляється до можливості лікування Романа в Ізраїлі. Хоча на це потрібні великі кошти. Приблизно 200 тисяч доларів. Днями журналісти центральних телеканалів знімуть про Романа Сокуренка соціальний ролик, аби активізувати збір коштів на всеукраїнському рівні. Навіть там, у інституті Шалімова мамі солдата просто в руки передають кошти лікарі, звичайні незнайомі люди, київські волонтери. Переказують на рахунок і корсунці-земляки…
Всі дуже хвилюються за Романа Сокуренка, котрий вже 18 день демонструє неймовірну мужність, оптимізм та прагнення жити. Він вдячний усім за допомогу та продовжує сподіватися на краще.
Молімося усі разом за одужання нашого пораненого солдата. Корсунського «Сокола» Романа Сокуренка. Давайте допоможемо коштами на його лікування. Скриньки пожертв встановлені в «Еко-маркеті» в районі залізничного вокзалу, в Універмазі, у Спасо-Преображенському храмі… Реквізити благодійного рахунку є у місцевому відділенні «Ощадного банку України» (нижче – номер благодійного рахунку, відкритого на імя матері Романа Перетятько Т.В.)».
Корсунському Соколу потрібна допомога земляків

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x