Захворюваність на кишкові інфекції в області почала спадати

Захворюваність на кишкові інфекції в області почала спадати

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ) з 16.08 по 22.08.2014 року в Черкаській області зареєстровано 77 випадків захворювань на ГКІ проти 92 за минулий тиждень.

Про це «Новій Добі» повідомили в Держсанепідслужбі в Черкаській обалсті.

Зокрема у м. Черкаси, зареєстровано 36 випадки, мм. Умань, Сміла, Золотоніському та Катеринопільському – по 5, Черкаському – 4, Уманському – 3, Городищенському, Жашківському, Кам’янському, Лисянському, Чигиринському – по 2 випадки. На 4-х адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 8 – ці захворювання не реєструвались.
Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів невстановленої етіології становить – 42 випадки, в тому числі у м.Черкаси –21,м. Умань – 4, м. Сміла –3, Золотоніському – 5, Катеринопільському – 3, Кам’янському – 2, ще у 4-х районах виявлялись поодинокі випадки захворювань. Зареєстровано також 18 випадків гастроентероколітів встановленої етіології, 14 сальмонельозу, 2 вірусного гепатитуА. Зареєстровано 1 випадок шигельозу.

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження води питної, харчових продуктів, тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x