Працівники освіти Драбівщини обговорили пріоритетні завдання на новий навчальний рік

Працівники освіти Драбівщини обговорили пріоритетні завдання на новий навчальний рік

Учора, 28 серпня у великій залі Будинку рад відбулася районна серпнева конференція працівників освіти Драбівщини «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в 2013/2014 навчальному році та пріоритетні завдання на 2014/2015 навчальний рік». Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Сергій Поволоцький, директори дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, їх заступники, голови профспілкових організацій, педагогічні працівники. Перед входом до зали для учасників зібрання була розгорнута виставка матеріалів щодо підготовки та проведення у школах першого уроку «Україна – єдина країна» та робіт вихованців Будинку дитячої творчості.

З доповіддю перед присутніми виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Рудик, яка підбила підсумки роботи освітянської галузі за попередній навчальний рік та окреслила пріоритетні завдання на новий навчальний рік.

До уваги освітян району були запропоновані також виступи на теми: «Про пріорітети та особливості навчально-виховного процесу у 2014-2015 навчальному році», «Інноваційний розвиток сільської школи», «Проблеми та перспективи розвитку дошкільної освіти в районі», «Соціальний захист працівників освіти».

Під час конференції представники освітянської галузі району обговорили і проблемні питання в роботі – проведення реорганізації та оптимізації мережі шкіл, покращення матеріально-технічної бази і комп’ютерного забезпечення дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, соціальне забезпечення педагогічних працівників.

Звертаючись до вчителів Драбівщини голова районної ради Володимир Дзега зазначив, що за останні кілька місяців в освіті, як і в цілому в Україні, сталися значні зміни. Суспільно-політичні процеси в країні формують нові акценти, підходи, перспективи в галузі. Навчальний рік в Україні починається у важких умовах: військової агресії з боку Росії та складного економічного становища. Внаслідок бойових дій на Сході та обмеження фінансів й енергоносіїв, країну, в цілому, й освіту, зокрема, очікують серйозні випробування восени і взимку. Належить вирішити проблему економного витрачання коштів, енергетичних та матеріальних ресурсів.

Володимир Дмитрович наголосив, що районна рада сповна розуміє свою відповідальність за розвиток освіти в районі, постійно надає всіляку підтримку навчально-виховним закладам і робитиме це надалі. Депутатами районної ради прийнято 7 програм, спрямованих на розвиток і вдосконалення освітньої галузі.

У ході конференції кращих педагогів району нагородили Почесними грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та подяками відділу освіти райдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x