У черкаській гімназії №9 хлопчики і дівчатка навчатимуться окремо

У черкаській гімназії №9 хлопчики і дівчатка навчатимуться окремо

У гімназії № 9 започатковують роздільне навчання хлопчиків і дівчаток. У двох перших класах окремо навчатимуться 32 кадети та 33 паняночки. Їхня навчальна програма дещо відрізнятиметься. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської міської ради.

Хлопчики-кадети займатимуться єдиноборством, хореографією, гратимуть у шахи, фехтуватимуть, навчатимуться театральному мистецтву та пройдуть «Сходинки етичного зростання». Дівчатка-паняночки ж проходитимуть курс «Школа юної леді», займатимуться естетичною гімнастикою, фітнесом з елементами хореографії тощо.

– Роздільне навчання зараз дуже актуальне в Європі, ми теж вирішили організувати навчальний процес окремо для хлопчиків і дівчаток, – розповідає директор гімназії № 9 Ірина Топчій. – Адже і вчені доводять, що сприйняття оточуючого світу, розвиток хлопчиків і дівчаток відрізняються. Дівчатка більш емоційні, чуттєві, швидше все усвідомлюють. Тож і навчальний матеріал потрібно давати зважаючи на такі відмінності.

Як зазначає вчитель кадетського класу Тетяна Берко, одне із основних її завдань – це виховати справжніх чоловіків, джентльменів.
Підготували для кадетів та паняночок і шкільну форму. У хлопців – це кителі, кашкети. Для дівчаток форму створила дизайнер одягу Олеся Теліженко.

– Розробили зручну модель сукні, яку можна носити цілий рік, оскільки рукав можна зробити і довгим, і коротким, – розповідає Олеся Теліженко. –Колір обрали синій, адже він не набридає і гарно носиться.
Поверх сукні одягатимуть фартушок: білий – у святкові дні, сірий – щодня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x