Школярі Уманського району відзначили День знань (ФОТО)

Школярі Уманського району відзначили День знань (ФОТО)

Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів та учнів цей перший день осені постає в пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника і початком сходження до вершин країни Знань.
Це всенародне святом молодості й надій, свято насамперед тих, хто вперше в житті переступає поріг школи, тих, хто прийшов на шкільне подвір’я зі своїми дітьми чи онуками, хто щоденно віддає їм свої знання та тепло сердець, навчає і виховує в дусі любові до України та до людини, як найбільшої гуманітарної цінності. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Традиційно, у всіх закладах Уманського району в цей день відбулися святкові лінійки. Школи гостинно відчинили двері і запросили у просторі затишні класи учнівську молодь, щоб набиралися мудрості і знань, наповнювали свої серця любов’ю і добротою, училися долати труднощі і упевнено крокували до своєї мети.
На сьогодні на території району функціонує 66 навчальних закладів: 41 загальноосвітня школа, 20 дошкільних навчальних закладів, 2 позашкільні установи, 1 міжшкільний навчально-виробничий комбінат та 2 спеціальні загальноосвітні школи-інтернат.

Першого вересня в загальноосвітні заклади району за шкільні парти сіли 3 228 учнів.
Особливим цей навчальний рік буде для наших першокласників. Адже, саме з 1 вересня у початковій школі першачки вперше сіли за шкільні парти та почули прем\’єру шкільного дзвоника, який з дня у день буде лунати протягом одинадцяти років. До перших класів Уманщини цього року прийшло 386 учні.
Учні усіх шкіл ввібрались на свято Першого дзвоника по-різному, але в більшості з них були або ж квіти в волоссі або жовто-блакитні стрічки, банти й букети, або ж таких гарних кольорів українські вишиванки.
В цей день, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк відвідала Дмитрушківську загальноосвітню школу.

Школярі Уманського району відзначили День знань (ФОТО)
Школярі Уманського району відзначили День знань (ФОТО)

У День знань від імені голови районної державної адміністрації Ярослава Скуса юному поколінню Дмитрушківської загальноосвітньої школи були вручені невеличкі подаруночки: зошити, ручки, фломастери, олівці та інше. Також Дмитрушківська ЗОШ отримала у подарунок до Дня знань мультимедійний проектор, який Наталія Сиротюк передала директору школи Ніні Мовчан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x