Депутати вимагають освоїти 1,6 млн гривень на потреби військових

Депутати вимагають освоїти 1,6 млн гривень на потреби військових

Гроші «на війну», виділені на одному з останніх засідань сесії Черкаської міської ради, досі не освоєні. Про це «Нова Доба» дізналася із власних джерел.

Питання 1 млн 600 тисяч гривень, передбачених на оснащення черкащан, яких нині призивають у зону антитерористичної операції, порушив голова депутатської групи «Солідарність» Андрій Більда під час чергового засідання постійної депутатської комісії з питань стратегічного розвитку, бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності, інвестицій, тарифів та регуляторної політики.

– Мені просто цікаво, чи ми популізмом займаємось, чи допомагаємо армії. Всі засоби масової інформації розповіли про те, що ми такі молодці, виділили гроші на армію, але насправді ці гроші армія не отримала, – виступив під час засідання Андрій Більда.

Для того, аби знайти відповіді на ці питання, на засідання комісії запросили директора Департаменту бюджетної політики Черкаської міської ради Наталію Джуган.

– Ми поставили вимогу перед обласним військкоматом, аби він надав розрахунки цих видатків. Я потелефонувала військовому комісарові Євгенові Курбету ще на минулому тижні, однак розрахунків і досі немає, а ми поняття не маємо, що саме їм потрібно, – пояснила Наталія Джуган. – Щоб ми могли перерахувати їм ці кошти, ми повинні укласти угоду із додатком, де вказано, на що ці гроші буде спрямовано. Це гроші із бюджету розвитку. Щоб не проводити тендер, вартість однієї одиниці товару повинна становити не менше 2,5 тисяч гривень і не більше 100 тисяч гривень.
Таким чином, гроші не освоєні, бо департамент очікує відповідь від обласного комісаріату.

– Можна знайти інший вихід із цієї ситуації. розробити, скажімо, спеціальну програму. В обласного військового комісаріату є зараз багато важливіших справ, вони думають, як захищати країну. Коли депутати на сесії приймали це рішення, вони хотіли, аби було знайдено механізм, як перерахувати гроші, а не прийняти декларативне рішення. У мене є великі сумніви щодо того, що ці кошти найближчим часом будуть освоєні, – припустив Андрій Більда.

Депутати підтримали його одностайно. До обговорення активно долучилися і представники громадськості.

– Поки ми тут говоримо, як знайти механізм і хто що повинен робити, люди на Сході гинуть без касок і бронежилетів, – зазначив громадський активіст Іван Києнко і запропонував створювати комітети самооборони Черкас, а також пообіцяв зі свого боку прискорити складання переліку необхідного обласним комісаріатом. Думку про створення надійної територіальної оборони підтримав і депутат Черкаської міської ради Роман Діскант.

Врешті депутати зупинилися на рішенні, яке передбачає дати доручення міському голові в дводенний термін призначити компетентного відповідального працівника міськвиконкому за виконання цього рішення та в десятиденний термін привести це рішення в дію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x