Черкащина прийняла 50 підопічних з Макіївського психоневрологічного інтернату

Черкащина прийняла 50 підопічних з Макіївського психоневрологічного інтернату

Черкащина вкотре довела, що їй не байдужий чужий біль і вона готова підтримати тих, хто того найбільше потребує. Тому, коли днями до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з Донецької області надійшло прохання по можливості розмістити 50 підопічних Макіївського психоневрологічного інтернату, директор Департаменту Руслан Чикало радо відгукнувся.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

У короткі строки було підготовлено усе необхідне, щоб зустріти і транспортувати недієздатних осіб, серед яких прибуло багато у важкому стані і потребували термінової медичної допомоги.

Директори будинків-інтернатів також відповідально поставилися до поставленого завдання і зробили усе можливе, щоб новоприбулі мешканці не відчули жодного дискомфорту та були забезпечені усім необхідним. Найбільше підопічних прийняли до себе Стеблівський (11), Смілянський (10), Гельмязівський (7) психоневрологічні інтернати та Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та престарілих (11).

За словами директорів інтернатних установ, вони усвідомлюють усю ступінь відповідальності, яку беруть на себе: «Ми розуміємо, що поки у східних регіонах України все не налагодиться, ми відповідаємо за цих людей. Сподіватимемося, що скоро все це страхіття закінчиться і ці люди зможуть повернутися у звичну обстановку. А поки робитимемо все можливе, щоб вони не відчували ніякого дискомфорту і були забезпечені всім необхідним», – поділився своїми думками директор Стеблівського психоневрологічного інтернату Віталій Залізняк.

Міністерство соціальної політики, яке переймається захистом дітей-інвалідів, громадян похилого віку та інвалідів, що проживають в інтернатних установах, які розташовані в зоні проведення антитерористичної операції, висловило щиру вдячність керівництву Черкаської області за їхню готовність прийняти і піклуватися про підопічних Макіївського будинку-інтернату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x