На пагорбі Слави вшанували полеглих у Другій світовій війні

На пагорбі Слави вшанували полеглих у Другій світовій війні

Сьогодні, 2 вересня на Черкащині вшанували полеглих у Другій світовій війні. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської обласної ради.

Урочистості відбулися у Черкасах на пагорбі Слави. Квіти до меморіалу поклали голова обласної ради Валентина Коваленко, перший заступник голови Наталя Кравцова, голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, депутати обласної ради, міський голова м.Черкаси Сергій Одарич, керівники обласних установ та організацій та небайдужі черкащани.

Під час заходу пролунали урочисті залпи військового салюту, а також оркестр виконав кілька пісень воєнних років. Враженнями від участі в заході поділилася голова обласної ради Валентина Коваленко.

– Коли звучить пісня «Степом, степом полягли солдати», то якраз бачиться сьогоднішня наша ситуація в Україні. Фашизм перемогли тоді, коли була поставлена крапка у Другій світовій війні. Але сьогодні ми бачимо іншу хвилю фашизму, у інших проявах. Тоді ми воювали разом із Росією, адже входили до складу однієї держави – СРСР. Сьогодні ми бачимо, що наш сусід виявляє агресію по відношенню до України. Тепер нам доводиться воювати з фашизмом другої формації, з фашизмом, який проявляє саме Росія. Тому ми маємо пам’ятати ту війну, той героїзм і ті зради, і робити з цього висновки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x