Область отримала близько 4,6 млн грн для погашення заборгованості перевізникам

На запити, які ми спрямовували Міністерству фінансів, області виділили близько 4,6 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для погашення кредиторської заборгованості за послуги зв’язку та пільговий проїзд окремих категорій громадян. Підготовка запитів здійснювалась також за участю Департаментом фінансів й управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Зазначену суму пропорційно розділили між районами та містами області, – по 54,7% кожному.
Ми хочемо, аби жителі міст, сіл та селищ могли користуватись якісними і своєчасними послугами транспортних перевізників. Зрозуміло, що це можливо лише тоді, коли їх проблеми вирішуватимуть. До того ж мене більш за все турбує налагодження системи перевезень у сільській місцевості, адже зачасту жителям села, особливо пенсіонерам, дістатись до лікарні чи ринку проблемно, тому в області докладають усіх зусиль, аби виправити ситуацію, яка склалась.

Як зазначає голова Черкаського обласного осередку ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Володимир Гончаров, у роботі перевізників на сьогодні існує немало проблем, що накопичувались роками й роками не вирішувались. Проте зараз керівництво області активно сприяє усуненню перешкод, які існують у транспортній галузі.

До думки Володимира Миколайовича приєднується керівник Черкаської обласної організації Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Петро Жигайло. З їх слів стає зрозуміло, що в області нагального вирішення потребують питання погашення державою субвенції, боротьби з нелегальними перевізниками та регулювання тарифів.

– Компенсація за різницю в тарифах, врегулювання на місцях собівартості проїзду, а також створення однакової системи оподаткування для тих, хто надає послуги транспортного зв’язку – ось ті зміни, які допоможуть відновити роботу перевізників, – пояснює Володимир Гончаров.
Зауважимо, що в області значну увагу приділяють вирішенню питань транспортної галузі, й результати не змушують на себе чекати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x