На Уманщині 4 особи поширювали наркотики

На Уманщині 4 особи поширювали наркотики

Питання поширення наркоманії і протидія наркозлочинності сьогодні в державі є актуальними, адже молодь все частіше потрапляє до лав наркозалежних, що напряму загрожує генофонду нашої нації. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Повсякчас увага правоохоронних органів зосереджена на ліквідації організованих злочинних груп, ліквідації каналів потрапляння наркотиків, документуванні наркозбувальників, а також осіб, які створили нарколабораторії та відмивають кошти, отримані віднаркодіяльності. На цьому наголосив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Олег Шутяк.

У результаті проведення масштабної кропіткої роботи правоохоронцям Черкащини нещодавно вдалося викрити одну з таких груп, учасники якої поширювали наркотики, – повідомив керівник підрозділу.

За словами Олега Шутяка, організована злочинна група складалася з чотирьох осіб ромської національності. Зловмисники на території міста Умань та Уманського району тривалий час займалася розповсюдженням ацитильованого опію у великих розмірах.

Правоохоронці провели cім оперативних закупівель даного наркотичного засобу. Всі ці факти задокументовані, – повідомив керівник підрозділу. – У зловмисників вилучено понад 200 мл. опію ацитильованого. Також вилучено кошти від цього наркобізнесу – 50 тис гривень, банківські картки, на які перераховувались гроші і відбувалась оплата за отриманий наркотик. Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно всіх зловмисників.
За його словами, працюючи над викриттям наркокартелю, правоохоронці вийшли на слід 22-річного молодика. Він займався виключно збутом наркотику. У ході розслідування були встановлені й інші члени групи –родичі молодика.
Наразі групі осіб повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбачено ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, пересилання чи збут наркотичних засобів) КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Зокрема, як повідомив Олег Шутяк, на сьогоднішній день на території держави вже ліквідовано понад 24 організовані злочинні угрупування, до складу яких входили різні особи, особливо ромської національності. Кримінальні справи за цими фактами вже направлено до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x