Шполянин викрав із гаража скутер

Шполянин викрав із гаража скутер

Вночі в Шполі молодик викрав з гаража місцевого жителя скутер, завдавши збитків на суму три тисячі гривень. Не завадило зловмиснику піти на вчинення кримінального правопорушення навіть те, що в момент вчинення крадіжки він відбував умовний термін покарання. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

В Шполянський райвідділ міліції надійшло повідомлення від 35-річного місцевого жителя про крадіжку. Чоловік пояснив, що його сусід, проходячи повз його гараж, побачив, що в приміщенні відчинені двері, а поблизу нікого немає і тому вирішив попередити господаря, щоб той перевірив чи все гаразд. Коли хазяїн прийшов до приміщення, виявив, що його скутер викрадено.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, встановила, що зловмисник проник до гаража, пошкодивши навісний замок. Міліціонери розпочали пошук крадія. Шляхом проведення слідчо-оперативних заходів та перевірки раніше судимих осіб за схожі кримінальні правопорушення, до працівників міліції надійшла інформація, що до викрадення транспортного засобу може бути причетний 21-річний раніше судимий місцевий житель. Хлопця було затримано за місцем проживання. Окрім цього працівниками міліції на території його домоволодіння було виявлено викрадений скутер. Він стояв накритий тканиною.

Під час розмови із слідчим парубок пояснив, що, проходячи вулицями міста, побачив, як на скутері їде жінка. Транспортний засіб йому сподобався, тож вирішив його викрасти. Кілька днів стежив, в який із гаражів двору багатоповерхівки власники ставлять транспортний засіб. Коли все з’ясував – повернувся вночі, збив навісний замок, проник до приміщення та викрав скутер, який привіз додому, де його і виявили правоохоронці.

Як повідомив начальник Шполянського райвідділу міліції Вадим Кутовий, наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до десяти років. Скутер вилучено та повернуто законним власникам, досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x