На Черкащині – 15 інфарктів на 10 тисяч населення

На Черкащині – 15 інфарктів на 10 тисяч населення

Такі цифри тримаються ось уже третій рік поспіль. В області фіксується незначна, але стійка тенденція до зниження кількості серцево-судинних захворювань.

Про це йшлося на науковій конференції кардіологів та кардіохірургів за участі провідних фахівців МОЗ України, Національної академії медичних наук та Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.. М. М. Амосова, яка відбулася днями у Черкасах.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Черкащина – серед провідних регіонів України у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями, – зазначив доктор медичних наук Костянтин Руденко, головний спеціаліст МОЗ України. – Заходи, що вживаються і керівництвом області, і лікарським колективом закладів, дають втішні показники того, що зменшується і кількість захворювань, і летальність від серцево-судинних хвороб.

Проте черкаські лікарі прагнуть більшого.
– Хоча смертність і має тенденцію до зниження, проте залишається на досить високому рівні. Найвищий рівень було зафіксовано у 2005 році. Протягом останніх трьох років кількість інфарктів на 10 тисяч населення залишається приблизно однаковою: в межах 15 випадків, – говорить заслужений лікар України, головний лікар Черкаського обласного кардіоцентру Світлана Журба. – Хороші зміни щодо летальності фіксуються у нашому кардіоцентрі: у 2011 році – 9 %, у 2012 році – 5 %, у минулому – 4,5 % серед хворих з інфарктом міокарда. В Україні середній показник сягає 12,99%.
Світлана Василівна при цьому зазначила, що лікування в кардіоцентрі цілком доступне: торік у ньому пролікували 35 % серцевих хворих усієї області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x