103 черкаські багатоповерхівки, де є лічильники тепла, платитимуть лише за спожите ними тепло

103 черкаські багатоповерхівки, де є лічильники тепла, платитимуть лише за спожите ними тепло

Мешканці 103 черкаських багатоповерхівок, де встановлені індивідуальні теплові пункти, віднині платитимуть виключно за спожите ними тепло. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської міської ради.

– Минулоріч через тривалі налагоджувальні роботи у щойно встановлених ІТП у житлових будинках їх мешканці платили по загальній нормі споживання тепла, незалежно від того, скільки його було використано, – пояснює заступник директора департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКК Черкаської міської ради Алла Грохольська.

Разом з тим, акцентує, що оскільки відповідні налагоджувальні роботи по ІТП вже завершені і введені в експлуатацію побудинкові прилади обліку, тож цього року з настанням холодів мешканці платитимуть лише за те, що спожили.

– Варто наголосити, що при обладнанні будинку лічильником тепла мешканці сплачують за фактичну кількість теплової енергії, витраченої на обігрів їх помешкання та підігрів води. В будинках без приладу обліку – мешканці сплачують по тарифу на опалення, який розрахований на забезпечення температури повітря в житлових приміщеннях увідповідності до діючих норм і правил, – зауважила Алла Олександрівна.

А також акцентувала, що індивідуальні теплові пункти дозволяють більш раціонально витрачати тепло і, відповідно, економити кошти.

– Оскільки у кожному будинку встановлений лічильник тепла, тож власник квартири платитиме саме за використане тепло. Також це обладнання дозволяє уникнути, так званих, «перегрівів», коли в квартирах спекотно і мешканці мусять відкривати вікна. Натомість вони зможуть самостійно виставити комфортний для них температурний режим, – акцентує Алла Грохольська.

Зі свого боку нагадує черкасцям, що, зробивши у своїх будинках чи квартирах утеплення, вони менше споживатимуть тепла. А це відповідним чином позначатиметься і на показниках лічильника. А отже люди зможуть менше платити за тепло.

За її словами, при наявності ІТП у будинку батареї у квартирах можуть бути ледь теплими (приміром, вдень, а також у періоди максимальних тепловитрат гарячої води), але у приміщенні буде тепло.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x