П’ятнадцять автомийок Черкас незаконно зливають рідкі відходи

П’ятнадцять автомийок Черкас незаконно зливають рідкі відходи

Цього тижня інспекція з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням КП “Черкасиводоканал” провела низку обстежень автомийок Черкас. Фахівці Водоканалу мали на меті виявити мийки без централізованого водовідведення і перевірити наявність у них договорів з підприємцями-перевізниками на вивіз, злив та очищення рідких відходів. Про це \”Новій Добі\” повідомили в КП \”Черкасиводоканал\” Черкаської міської ради.

– Ми перевірили майже 60 автомийок, з яких без централізованого водовідведення, тобто з вигрібними ямами, виявили 18. Із цих вісімнадцяти установ лише три мають договір на вивіз рідких відходів, – констатує невтішні цифри начальник інспекції з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням Микола Мосур. – Куди зливають небезпечні для довкілля відходи з інших п’ятнадцяти мийок – питання відкрите. Адже перевірити куди зливають ці речовини ті підприємці, що вивозять відходи майже неможливо.

Підприємці, які не приєднані до міської каналізаційної мережі, але мають необхідність вивезти рідкі відходи, укладають угоди із перевізниками, що мають спеціальний транспорт – асенізаційні машини – на вивіз. Своєю чергою перевізники мають укласти договір із КП “Черкасиводоканал” на злив і очищення цих речовин через зливну станцію підприємства. Такий порядок чітко визначено у Правилах приймання стічних вод у каналізаційну мережу міста Черкаси.

Мийкам, що не надали відповідних договорів на вивіз, злив і очищення рідких відходів водоканалівці надали акти-приписи на укладання таких угод. У двотижневий термін вони мають надати підприємству ці угоди. Час спливає, а договорів все немає, тому надалі горе-підприємці матимуть справу із Державною екологічною інспекцією у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x