Відключення енергопостачання – коментар фахівця

Відключення енергопостачання – коментар фахівця

На виконання рішення держпідприємства «Національна енергокомпанія України «Укренерго» і профільного міністерства, енергетики змушені вводити графіки аварійних відключень із метою економії палива. Фахівці інформаційно-консультативного центру ПАТ «Черксиобленерго» надають вичерпні відповіді стосовно надійного та безперебійного електропостачання споживачів електричної енергії області.

Через складну ситуацію на Сході України зупинено великий відсоток підприємств, які займаються видобутком вугілля. Вугілля і газ є паливом для теплових електростанцій. Тобто, дефіцит вугілля і газу може призвести до дефіциту балансу виробництва і споживання електричної енергії в об’єднаній енергетичнії системі України. Про це «Новій Добі» повідомили в ПАТ «Черкасиобленерго».

Енергетичні мережі області не можуть існувати окремо, а є складовою об’єднаної енергетичної системи України. Для того, щоб система надійно працювала, необхідно дотримувати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії, тобто кількість спожитої електричної енергії повинна дорівнювати кількості виробленій на електростанціях. У випадку перевищення споживання над виробництвом виникає дефіцит потужності. Для недопущення розбалансування об’єднаної енергосистеми України існують певні заходи, одними з яких є графіки аварійних відключень, які щорічно складаються енергопостачальними компаніями і погоджуються Держенергонаглядом та Облдержадміністрацією.

Міненерговугілля погодило застосування, у необхідних обсягах, графіків аварійних відключень, у разі виникнення дефіциту потужності в області і, відповідно, порушення балансу об’єднаної енергосистеми України. Тобто зараз, від всіх нас особисто залежить стабільна та безперебійної робота електроенергетичної системи.
Максимальне завантаження енергосистеми відбувається в часи ранкового та вечірнього максимуму, а саме: у будні з 09.00 до 11.00, та з 20.00 до 22.00. Тому, енергетики Черкащини звертаються до своїх споживачів з проханням, особливо у ці години, зменшити об’єм споживання електричної енергії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x