Основною причиною травматизму на Черкащині залишається людський фактор

Основною причиною травматизму на Черкащині залишається людський фактор

Днями під головуванням першого заступника голови ОДА Наталії Старікової пройшло засідання ради обласної державної адміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення. Також на зібранні були присутні начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Черкаській області Іван Кошелюк, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Олег Шимчук, інші члени ради та запрошені.

Основні питання, які розглядалися на зібранні, стосувалися стану промислової безпеки та охорони праці в області, невиробничого травматизму, профілактики та зниження травматизму при використанні газу в побуті, протипожежного захисту об’єктів житлового фонду, а також стану організації та проведення профілактичних медичних оглядів працюючих у шкідливих умовах праці.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови ОДА зосередила увагу присутніх на тому, що, на жаль, головною причиною травматизму досі залишається людський фактор.

– Що стосується травматизму на виробництві, то в першу чергу це недоліки, упущення в організації охорони праці на підприємствах області з боку роботодавців та нехтування працюючими особистою безпекою. Тому надзвичайно важливо формувати культуру охорони праці у населення і, зокрема, у підростаючого покоління, – зазначила Наталія Старікова.

У свою чергу начальник управління ВД Фонду ССНВ у Черкаській області Василь Драченко відзначив, що в установах та організаціях області зберігається тенденція до зменшення рівня виробничого травматизму.
Задля збереження цієї позитивної тенденції члени ради закликали присутніх представників районів у себе на місцях активізувати роботу щодо профілактики та попередження нещасних випадків, які можуть статися як на виробництві, так і в побутових умовах.

З цією метою вони закликали активніше висвітлювати в засобах масової інформації питання безпечної життєдіяльності населення; вдосконалити роботу щодо створення служб охорони праці на підприємствах, організаціях, в установах, де такі не створені та проводити навчання відповідних спеціалістів з питань охорони праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x