До середини вересня на Черкащині буде тепло

До середини вересня на Черкащині буде тепло

Завдяки антициклону, що затримався над Вологдою, початок вересня на Черкащині видався сонячним, сухим та теплим із середньодобовою температурою повітря +17-21°, що на 1-5° вище кліматичної норми. Про це «Нова Доба» дізналася у Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, до середини вересня кардинальних змін у погоді не очікується, антициклон поступово переміщується на схід, проте його сприятливий вплив на погоду збережеться.

Погода нинішнього тижня радуватиме сухими та по-літньому теплими днями з денною температурою повітря +20-25°, проте ночі та ранки дихають осінньою прохолодою – +7-12°, та тривалішими стають рясні роси. В цілому температурний фон очікується в межах +17-18°, що на 2-3° вище кліматичної норми на цей час.

Така погода зумовить подальше зростання показника пожежної небезпеки, який вже має 4 клас, а з 10 вересня на всій території Черкащини прогнозується 5 клас, тобто надзвичайна пожежна небезпека, що належить до стихійних гідрометеорологічних явищ. За такої складної ситуації слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток.

Погода сприяє проведенню всіх видів польових робіт, однак через тривалий значний дефіцит опадів вміст вологи у ґрунті незначний та продовжує знижуватися. За візуальним визначенням, верхній шар переважно сухий, що створює проблему для первинного розвитку озимого ріпаку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x