На Уманщині розпочалась благодійна акція «З Україною в серці»

На Уманщині розпочалась благодійна акція «З Україною в серці»

У п’ятницю, 5 вересня в Родниківському Будинку культури відбувся благодійний концерт, який розпочався з низки заходів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

За ініціативи колективу «Вербиченька» Родниківського СБК організовано ярмарок-продаж смачної випічки, до чого долучилися ансамбль Іванівського СБК «Родина» та колективи районного Центру культури та дозвілля.

Одночасно проходили дитяча акція «Передай малюнок та напиши листа воїну АТО», в якій взяли участь учні Бабанської ДМШ та Родниківської ЗОШ, та юнацька акція «Надай жовто-блакитних відтінків Україні». Місцеві хлопці Максим Мальцев, Саша Тітов та Сергій Велетнюк активно продемонстрували свою життєву позицію, розфарбувавши паркан в жовто-блакитні кольори та довівши, що село Родниківка не просто українське, а патріотичне.

Біля Будинку культури розмістили роботи декоративно-прикладного мистецтва учнів Родниківської ЗОШ та виставку декоративних голубів, де було представлено більше 15 різновидів птахів і проведено акцію «Загадай бажання та відпусти голуба в небо».

Концерт розпочався з виступу народного аматорського ансамблю української пісні «Горицвіт» (художній керівник Володимир Павленко). Колектив виконав шедеври українського співочого мистецтва. Вічно хвилюючу пісню «Мальви» заспівала Яна Руденко. Дитячий вокальний ансамбль «Перлинки душі» та Мішель Коваленко (Родниківської ЗОШ) також продемонстрували свою любов до отчого краю в патріотичній пісні.

Учасниками концерту стали і юні акробати «Весела дітвора» Старобабанівського СБК (керівник Наталя Роговенко), яким вдалося запалити всіх присутніх вірою в те, що краще майбутнє Україну чекає обов’язково. У виконанні народного аматорського ансамблю «Квінтон» (РЦКіД) глядачі почули інструментальні твори, що нікого не залишило байдужим. Вокально-інструментальний ансамбль «Музики» Старобабанівського СБК подарував присутнім пісню «Де Рось і Росава». Вокальний ансамбль Іванівського СБК «Родина» заспівав «Моя ти земле калинова», «Черкаський край»; вокальний ансамбль «Вербиченька» Родниківського СБК – «Моє село», «Вишиванка», «Родниківський батальйон».

Нині кожен має долучитися до захисту суверенітету України. І якщо воїни це роблять на передовій, ризикуючи своїм життя, а то й кладучи його на жертовник Незалежності, то ми повинні мобілізовувати всі сили, щоб їм допомагати. Ми, жителі Уманщини, творчі колективи району, долучились до збору коштів для покращення боєздатності українських військових.

Кожен із тих, хто був присутній – свідомий громадянин, небайдужий до долі своєї країни, до долі людей, яких сьогоднішня ситуація торкнулася особливо гостро. Всі виручені кошти, а це 5 тисяч гривень, будуть використані на потреби воїнів АТО, а паперові привіти від дітей разом із волонтерською допомогою доправлять до військових на Донбасі.

Такі заходи відділ культури Уманської РДА планує провести в кожному селі району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x