У Лисянці злодій викрав 3 люки

У Лисянці злодій викрав 3 люки

Пильність та спостережливість дільничного інспектора Лисянського райвідділу міліції, який перебував поза роботою, допомогла вийти на слід крадія каналізаційних люків, який своїми діями завдав збитків на суму 1350 гривень. Молодого чоловіка затримано, він дає покази слідчим. «Новій Добі» про це повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Пізно вночі дільничний інспектор міліції почув знадвору гавкіт собак. Він був наскільки гучний, що чоловік вийшов поглянути, що відбувається на вулиці. Надворі не було ні душі, однак трохи далі від будинку він побачив автомобіль та молодого чоловіка, який щось шукав. Його поведінка здалася працівникові міліції підозрілою, тому він підійшов до нього та запитав про причини нічних походеньок.

Чоловік сказав, що шукає магазин, де можна було б придбати цигарок, потім він хутко сів у машину і поїхав геть. Така відповідь здалася міліціонерові дивною, а міліцейський досвід підказав, що потрібно запам’ятати номери автомобіля та зовнішність водія.

Наступного ранку до чергової частини Лисянського райвідділу міліції надійшло повідомлення від дирекції одного із місцевих підприємств про крадіжку трьох каналізаційних люків. Кримінальні правопорушення сталися якраз неподалік від місця, де дільничний інспектор вночі зустрівся із підозрілим молодим чоловіком. Отож правоохоронці взялися за встановлення його особи, щоб перевірити чи причетний він до цих крадіжок.

В ході проведених слідчо-оперативних заходів та завдяки спільним діям співробітників Лисянського і Звенигородського райвідділів міліції вдалося встановити, що власник автівки проживає у місті Звенигородка. При спілкуванні чоловік стверджував, що у Лисянку не їздив і не знає, як його машина могла там опинитися. Однак сказав, що автівку міг узяти 29-річний родич. Працівники міліції поїхали до нього додому, щоб перевірити цю інформацію. Чоловік був здивований, побачивши міліціонерів, а дільничний інспектор Лисянського райвідділу відразу упізнав у ньому нічного «шукача цигарок». Розуміючи, що його викрито, він у всьому зізнався.

Молодий чоловік розповів, що ніде не працював, але на власні потреби потрібні були кошти. Він знав, що за металобрухт можна отримати непогані гроші, тож, щоб не викликати підозри, вирішив вночі таємно взяти у родичаВАЗівку і поїхати на ній у Лисянку. Там на вулицях міста знайшов 3 каналізаційні люки, які вкрав, а потім здав у один із пунктів прийому металобрухту.

Наразі за цим фактом слідчим відділом Лисянського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x