У парках Черкас встановлюють кульки для обмеження руху авто

У парках Черкас встановлюють кульки для обмеження руху авто

У парку 50-річчя Жовтня тривають робити з установлення бетонних куль для обмеження руху автотранспорту в заборонених місцях. Зокрема, на входах та під’їздах до паркової зони. Для цього навесні КП «Дирекція парків» закупила 86 сучасних аналогів «відбійників». На кожній кулі – логотип «Дирекції парків», нанесений люмінесцентною фарбою, тож шари будуть помітними в темну пору доби.

Виготовили обмежувачі на місцевому підприємстві. Вони кріпляться спеціальним анкером у ґрунт. Вартість однієї такої кулі сягнула 260 грн. Бетонні констукції затримуватимуть недобросовісних водіїв не лише на легкових машинах, а й на позашляховиках, адже діаметр декоративної огорожі сягає 30 см.

Про це «Новій Добі» повідомили в КП «Дирекція парків».

61 кулю вже встановили на центральному вході до парку «Ювілейний», навпроти Першої міської лікарні та на зупинці «Сільгосптехніка», біля мосту закоханих, на спуску з парку до Дніпра.

Наша мета – зробити входи в парки естетичними та зручними для черкасців, зокрема, з візочками чи велосипедами, – розповідає директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький. – Після встановлення куль, рівень руйнування газонів та доріжок значно зменшився. Сподіваємося, що відвідувачі парків поставляться з розумінням до новації й паркуватимуться лише у відведених для цього місцях. Парки та сквери міста мають бути територією, вільною від транспорту та інших небезпек.
Кулі встановлять і в інших парках міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x