Батальйон «Черкаси» відмовився виконувати наказ! Злочинний наказ?

Батальйон «Черкаси», який нещодавно був відправлений у зону АТО хочуть поставити попереду регулярних кадрованих та добре озброєних частин ЗСУ. Більше того – є інформація про те, що в даному напрямку окупаційні російські війська разом з сепаратистами готують бронетанковий прорив з Донецька у бік Маріуполя.

Як повідомив на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Фейсбук голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко: «Батальйон «Черкаси» передислокований у зону АТО. Це – до відома тих, хто обурювався, навіщо цьому підрозділу у «тихому» місці, де він досі був, бронежилети, тактичні окуляри, наколінники, шоломи або джипи «Ніссан»…
Сьогодні передали два «Ніссани» і в спецпідрозділ СБУ «Альфа». Не знаю, можливо, хтось теж скаже, що українським спецслужбам не потрібна якісна техніка? Особисто я переконаний: силові структури держави і в мирний час повинні бути оснащені належним чином, вже не говорячи про те, що нинішній час – аж ніяк не мирний!»

А за кілька годин стали деталі передислокації наших земляків.
«Шановні колеги!
Термінова ситуація. Прошу підтримати розголос данного факту.
Батальйон Черкаси (БТО №14) потребує термінової допомоги.
Батальйон отримав безглуздий та злочинний наказ від командування, не маючі іншого озброєння крім стрілецької зброї та легкого озброєння, висунутися в напрямку Донецька та зайняти оборону попереду однієї з бригад ЗСУ.
Фактично беззбройних черкащан виставляють в якості живого щита у попереду регулярних кадрованих та добре озброєних частин ЗСУ. Більше того – є інформація про те, що в даному напрямку окупаційні російські війська разом з сепаратистами готують бронетанковий прорив з Донецька у бік Маріуполя. Особистий склад батальйону маючі всю інформацію про оперативну обстановку на цій ділянці фронту відмовився виконувати наказ вищого військового керівництва, подавши відповідні письмові рапорти на ім\’я комбата Радченка. Зараз батальйон зупинився в десятках кілометрів від центру Донецька.
Рішення, про яке я повідомляю було практично одностайно підтримано особистим складом БТО №14 за виключенням чотирьох офіцерів. Батальйон укомплектовано з добровольців та призовників з числа мешканців Черкащини. Близько тижня тому батальйон було передислоковано з міста Котовськ (на кордоні з Придністровською самопроголошеною республікою) у зону АТО в Донецьку область.

Крім того вчора, 9 вересня при виконанні бойової задачі чотири бійці батальйону (роти охорони) отримали поранення різного ступеня тяжкості. Інформації про загиблих нема. Принаймні так повідомлено особистому складу батальйону.
Ситуація кричуща. Критика в бік військового керівництва та керівництва АТО жодним чином не вплинула на їх відношення до людей, що пішли добровільно захищати Україну від агресора. Безглузді та злочинні накази, які призводять до великих людських втрат, безглузді дії, що не мають тактичного чи стратегічного значення. Сьогодні настала черга стати гарматним м\’ясом сотням наших рідних та друзів.

Б\’ємо у всі колоколи. Намагаємось привернути увагу суспільства та особисто Президента України Порошенка.
Хлопці наголошують, що їх «бунт» не слід сприймати як дезертирство. Вони не склали зброю, не покинули місце дислокації частини. Зараз вони зі зброєю в руках находяться у своїх бойових «пазіках» та «газіках».
Ми не намагаємось перебрати функції військового керівництва. Але ми маємо встановити жорсткий громадський контроль над його діями. Ми не маємо дозволити примушувати людей до акту колективного самогубства!»

Віталій ЛАТИШЕВ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x