Черкаська міліція запроваджує ноу-хау

Черкаська міліція запроваджує ноу-хау

Черкаська міліція запроваджує чергове нововведення – службові автомобілі міліції укомплектують відеореєстраторами, які цілодобово будуть фіксувати події, що відбуваються як за маршрутом слідування екіпажу, так і всередині автівки. Дане ноу-хау дозволить ефективно протидіяти корупції та допоможе при вирішенні конфліктних ситуацій з громадянами, а також має на меті збільшити рівень довіри до роботи правоохоронців. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Вже сьогодні автошляхи Черкащини патрулюють екіпажі автомобілів УДАІ УМВС, укомплектовані відеореєстраторами, а в місті Черкаси такими пристроями обладнані автівки чергових частин Соснівського та Придніпровського райвідділів міліції. В подальшому планується забезпечити цією електронною технікою службові авто всіх міськрайвідділів області.
Оснащення автомобілів даними приладами має на меті зробити роботу міліції ще більш відкритою, збільшити довіру громадин до правоохоронців та забезпечити ефективну протидію корупційним проявам.

Встановленні пристрої забезпечені двома відеокамерами, які фіксують перебіг подій за напрямком руху автомобіля та в його салоні. Також прилад обладнано потужним мікрофоном, який має можливість записувати всі розмови, які ведуться як в салоні, так і поблизу службового авто.

Наразі, заступаючи на чергування, працівники міліції, окрім зброї та необхідних спеціальних засобів, отримуватимуть флеш-карту, котру необхідно буде встановлювати у відеореєстратор. Електронний пристрій в режимі реального часу, без зупинки, записуватиме все, що відбуватиметься під час чергування. Після завершення чергування, старший патруля повинен здати накопичувач інформації до чергової частини, де всі дані з нього будуть перенесені на комп’ютер для перевірки, зберігання та подальшого використання в разі виникнення потреби.

Також найближчим часом планується оснастити всі патрульні автомобілі GPS-навігаторами, що дозволить працівникам чергових частин контролювати місцезнаходження транспорту та при необхідності швидко скеровувати найближчий патруль на місце скоєння злочину.

Керівництво Управління має надії, що дане нововведення стане новим кроком в досягненні відкритості та прозорості в роботі Черкаської міліції і значно підвищить довіру громадян до правоохоронців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x