Прокуратура: екологи Черкащини недопрацьовують

Прокуратура: екологи Черкащини недопрацьовують

Прокуратурою області встановлено, що посадові особи Державної екологічної інспекції у Черкаській області неповністю використовують надані їм законом повноваження.

Органами прокуратури області проведено перевірку в частині повноти використання посадовими особами Державної екологічної інспекції у Черкаській області наданих законом повноважень щодо усунення порушень законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Встановлено, що за наслідками проведених перевірок всупереч вимогам закону, за наявності підстав посадовими особами інспекції протягом тривалого періоду не вживаються заходи з нарахування та стягнення спричинених довкіллю збитків.
Крім того, вжиті інспекцією заходи реагування внаслідок відсутності належного контролю за їх виконанням не мають реального впливу на покращання стану законності.

Виявлені порушення є непоодинокими і свідчать про системний характер.
З метою усунення вказаних порушень на адресу виконувача обов’язків начальника інспекції внесено подання, за результатами розгляду якого до відповідальності притягнуто 4 державних інспекторів, 2 начальників відділів інспекції переведено на нижчі посади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x