Черкащани перерахували на соціалку майже 2,5 млрд.гривень єдиного внеску

Черкащани перерахували на соціалку майже 2,5 млрд.гривень єдиного внеску

З початку року платники Черкаської області перерахували до бюджету 2470,3 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Уже у вересні надійшло 86,3 млн.грн. єдиного внеску. Очікується, що вересневі надходження внеску становитимуть 290,4 млн. грн. – на рівні надходжень вересня минулого року. Про це поінформував в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць.

Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ Міндоходів у Черкаській області.

За його словами, надходження внеску за 8 місяців на 21,8 млн. гривень більші, ніж за аналогічний період минулого року.
Пан Коломієць відмітив, що сумлінне ставлення платників внеску до виконання своїх зобов’язань заслуговує на повагу і вдячність громади: «Сплачуючи свої зобов’язання з єдиного соціального внеску підприємства забезпечують виплату пенсій пенсіонерам, надають своїм працівникам належні соціальні гарантії – захист на випадок безробіття, тимчасової втрати працездатності, захист від нещасних випадків та професійних захворювань».

Також він зазначив, що наразі, за численними запитами бізнесу та громадських організацій платників йде активний пошук оптимальної моделі в оподаткуванні заробітних плат. У запропонованій Урядом Концепції реформування податкової системи представлено декілька моделей реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування. Кожна з моделей загалом передбачає зменшення ставки ЄСВ, що у поєднанні з оптимізацією ставки податку на доходи дозволить не тільки детінізувати зарплати, а й створить мотивацію до зростання заробітних плат. Невдовзі це має привести до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ.

«Дійсно, пропоноване суттєве скорочення розміру єдиного соціального внеску призведе до зменшення його поточних надходжень, але у перспективі стимулює підприємців до легалізації трудових відносин та виплат гідних і прозорих зарплат. Це вимога сьогодення та, безперечно – крок назустріч бізнесу», – відмітив Володимир Коломієць.

За даними профільного підрозділу ГУ Міндоходів у Черкаській області єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачують 86650 платників області, у т.ч. 26498 юридичних та 60152 фізичних осіб. 1255 черкащан сплачують внесок за укладеними договорами про добровільну участь у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x