На Уманщині сформують 5 загонів оборони

На Уманщині сформують 5 загонів оборони

В Умані відбулась нарада з питань створення в місті та районі загонів територіальної оборони, в якій взяли участь голова районної державної адміністрації Ярослав Скус, виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради Олександр Цебрій, керівники та представники Уманського гарнізону, об’єднаного міського військового комісаріату, загонів самооборони та інших осередків громадських формувань. Про це «Новій Добі» повідомили в Уманській РДА.

Військовий комісар Петро Юрчак поінформував присутніх, що протягом третього етапу мобілізації до лав Збройних Сил України Уманським ОМВК призвано 99 осіб, які направлені у військові частини для проходження навчання. Також він повідомив, що до 30 вересня цього року в Умані та Уманському районі мають бути сформовані 5 загонів оборони, та роз’яснив механізм відбору до них бійців і основну мету їх діяльності. На цей час уже сформовано два загони. До того ж, повністю сформована й укомплектована рота охорони Уманського ОМВК.

Під час обговорення цього нагального питання, голова райдержадміністрації Ярослав Скус зазначив, що на порядку денному – повне доукомплектування загонів. Також він відмітив, що першим кроком для добровольців є проходження медичної комісії щодо придатності для виконання військового обов’язку в разі оголошення надзвичайного стану, другим – військові навчання, до складу яких повинні входити і бойові стрільби.
На нараді жваво обговорили питання правового та соціального захисту членів зазначених формувань та матеріально-технічного забезпечення загонів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x