В Умані навчають, як надавати першу медичну допомогу

В Умані навчають, як надавати першу медичну допомогу

Міжнародний день першої допомоги щороку відзначається у другу суботу вересня, який цього року проходить під гаслом «Будь героєм. Збережи життя! Перша допомога для всіх, усюди!». Про це \”Нова Доба\” дізналася в Уманській міській раді.

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста проводить підготовку бажаючих засвоїти навички з надання першої допомоги по 6 та 12 годинній базовій програмі. Базовий курс програми – це курс для людей, які не мають спеціальної медичної освіти.
Спеціальний курс програми вже пройшли пожежники Уманської РВ УДСНС та особовий склад Уманського військового комікомісаріату, ведеться підготовка допризовників.
Міськрайонна організація також проводить вуличні акції та майстер-класи з надання першої допомоги серед населення, поширює пам’ятки, буклети, літературу.

Протягом 8-12 вересня організація Товариства Червоного Хреста спільно з освітянами провела відкриті заходи в навчальних закладах, де студентська та учнівська молодь залучалась у якості волонтерів для привернення уваги до Міжнародного дня першої допомоги. Зокрема студенти медичного та педагогічного коледжів поширювали буклети, пам’ятки.
Уміння надати першу допомогу постраждалому до прибуття медичних служб, може зіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x