У районах Черкащини хочуть створити козацькі сотні

У районах Черкащини хочуть створити козацькі сотні

Підготувати та подати до Верховної Ради законопроект «Про створення українського козацтва» та створити в районах Черкащини козацькі сотні. Такі рішення були прийняті під час засідання Ради з питань взаємодії з обласними козацькими організаціями, що відбулась під головуванням обласного очільника Юрія Ткаченка. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

У ході наради були внесені зміни до проекту закону «Про козацтво в Україні», який раніше розроблявся народними депутатами Станіславом Аржевітіним та В`ячеславом Богуслаєвим. Протягом двох місяців представники черкаського козацтва доопрацювали проект та внесли зміни до нього, які були одноголосно підтримані на засіданні ради.
Голова Черкаської облдержадмінінстрації Юрій Ткаченко під час обговорення зазначив, що нині козацький рух на Черкащині – це більше ніж громадське об’єднання, тож потрібно розвиватися і йти далі.

Заступник обласного військового комісару по роботі з особовим складом, підполковник Олег Захаренко зауважив, що, розвиваючи козацький рух та максимально залучаючи до лав козацтва громадян, черкащани можуть стати прикладом для всієї України.

– Сьогодні в деяких районах, зокрема в Чигиринському, козацькі підрозділи вже сформовані. Козаки беруть активну участь у житті свого району, у відродженні традицій, співпрацюють із правоохоронцями. Проте сьогодні настали нелегкі часи. Наша мета нині – створити козацькі сотні у кожному районі та долучити їх до захисту нашої Вітчизни.
Усі охочі увійти до козацького загону можуть звернутися до районного військового комісаріату, пройти медичне обстеження та військову підготовку й виконати свій громадянський обов’язок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x