В «Університеті ІІІ віку» пройшов День відкритих дверей

В «Університеті ІІІ віку» пройшов День відкритих дверей

У середу, 17 вересня в актовому залі територіального центру соціальної допомоги Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради проведено урочистий захід День відкритих дверей – «Університет ІІІ віку» – новий, цікавий та перспективний напрямок роботи територіального центру – безкоштовний навчальний заклад для пенсіонерів. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі міської ради.
З нагоди річниці відкриття «Університету ІІІ віку» до територіального центру завітали гості: директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Руслан Чикало та заступник директора, начальник управління соціальної політики департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко, які привітали студентів та майбутніх абітурієнтів Університету зі святом, а також були присутні голови комітетів самоорганізації населення та ветеранської спілки.

Арт-клуб територіального центру «Лийся пісня!» підняв настрій присутнім своїм музичним дарунком (пісні «Молитва про Україну» та «Козацька»). Запрошеним провели презентацію майбутнього навчального року в Університеті та кожен із напрямків майстер-класи.

Навчання в «Університеті ІІІ віку» буде проводитись за наступними факультетами:

Арт-терапевтичний «Сучасне мистецтво». Включає в себе заняття з декоративно-прикладного мистецтва (виготовлення корисних виробів з підручних та природних матеріалів, орігамі, квілінг, декупаж, топіарій та ін.). Оволодіння різноманітними методиками сучасного та класичного малювання, основами малюнку, живописом, створення колажів та аплікацій. У програму факультету також входить відвідування майстер-класів з декоративно-прикладного мистецтва (майстер-класи з виготовлення Пасхальних писанок, новорічних прикрас, ляльок-мотанок та ін.), відвідування виставок образотворчого мистецтва. Цей напрямок спрямований на розвиток творчих здібностей студентів, почуття кольору, ритму і композиції. Заняття на цьому факультеті є добрим засобом тренування пам`яті, сприяє концентрації уваги, координує роботу рук та очей. Крім того, заняття з малювання та декоративно – прикладного мистецтва направлені на набуття слухачем естетичного та сенсорного досвіду, сприяють художньому розвитку, а також потребують вдумливого відношення та акуратності в праці.

Юридичний – «Правова обізнаність». Проводитимуться лекційні та практичні заняття з питань соціального та правового захисту людей похилого віку: оформлення субсидій, компенсацій, нарахування та перерахунок пенсій, майнові відносини та ін. Для проведення тематичних лекцій планується долучати спеціалістів Пенсійного фонду України, Управлінь соціального захисту населення, Департаменту охорони здоров’я та інших кваліфікованих спеціалістів.

Краєзнавчий – «Мій рідний край». Проведення екскурсій цікавими місцями Черкащини та України.

Факультет класичних бальних танців «Танго». Танець є одним з видів мистецтва, спрямованого на набуття навичок гарно рухатись та танцювати, сприяє розвитку координації, уваги, пам’яті, відчуття ритму та такту, розвиває вестибулярний апарат, формує правильність осанки та легку ходу, сприяє гарному емоційному стану. Заняття на даному факультеті сприяють зміцненню серцево-судинної системи, тренують та зміцнюють суглоби, мають позитивний вплив на кістково-м`язову систему організму, є профілактикою таких захворювань, як артрит та артроз. Танець є одним з видів спілкування, сприяє формуванню позитивного настрою та самопочуття людини. Є незамінним для соціалізації особистості, розвитку її театральних та сценічних здібностей.Випускники цього факультету представили до уваги присутніх свої найкращі танцювальні номери: «Самба» та «Фігурний вальс».

Факультет психології «Я і мій внутрішній світ», на якому викладачі – психологи допоможуть розкрити таємниці людської підсвідомості, особливості характеру та темпераменту, позитивно сприйняти себе та оточуючих, формувати філософське відношення до особистих та суспільних проблем, під час занять піднімаються цікаві теми сьогодення. Постійно проходять тренінги та практичні заняття.

Спортивно-оздоровчий факультет «Йога поважного віку». Включає в себе спеціально підібраний комплекс вправ з йоги, адаптований для людей похилого віку, індивідуальний підхід до кожного та складання індивідуальних програм занять.
Випускники спортивно-оздоровчого факультету «Йога поважного віку» познайомили присутніх з деякими вправами йоги, продемонструвавши свою гнучкість.
Факультет комп’ютерна грамота «Світ цікавого поряд». Спрямований на ознайомлення людей похилого віку з комп’ютерними технологіями, базовими програмами та Інтернетом.

Опісля презентації директор територіального центру Альона Щербак висловила слова вдячності за теплі слова, відгуки та побажання шановних гостей та запросила майбутніх абітурієнтів на майстер-класи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x